Mustafa Kılıç’ın “Her şeyin Teorisi” kitabı çıktı

GÜNCEL Haber Girişi : 08 Ekim 2024 12:44
Mustafa Kılıç’ın “Her şeyin Teorisi” kitabı çıktı

İzmir'de 2020 yılında  meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremi 15 saat öncesinde haber veren Mustafa Kılıç, “Her şeyin Teorisi” adlı kitabı çıktı.

Tıkla

 

İnsanlık tarihinde hiç kimsenin ve yaşayan milyonlarca bilim insanın başaramadığı doğanın işleyişini anlatan her şeyin teorisi keşfedildiğini iddia eden Kılıç, gazetemizi ziyaret etti.

 

Yazdığı kitap hakkında bilgi veren Mustafa Kılıç, yazdığı kitap hakkında gazetemize bilgiler verdi.

 

Yazdığı kitap ile tanıtımını yapmak için elinde kitapla sağa sola koşan, İlçemizde çoğu kişinin tanıdığı, eski meslektaşım Mustafa Kılıç gazetemize ziyarette bulundu. Yazdığı ilk kitabı hediye eden Kılıç ile röportaj yaptık.

 

Okuyuculardan kitap hakkında olumlu geri dönüşler aldığını söyleyen Mustafa Kılıç, “Yaklaşık 10 yıllık emeğimle ortaya çıkardığım bu eseri herkesin keyifle okumasını ve arşivlemesini diliyorum”dedi.

 

İzmir'de 2020 yılında  meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremi 15 saat önce bilerek Türkiye’nin gündeminde olan Kılıç’a kitap hakkında sorular sorduk.

 

Tevfik Akbaş: Uzun zamandır kitap yazmakla uğraştığınızı biliyorum ama İlk kitabınızı yazmaya karar vermenize neden olan özel bir olay veya ilham kaynağı var mı?

 

Özel bir olay veya ilham kaynağım yok. Süreç şöyle gelişti: Aynı zamanda kitabın ismi olan HER ŞEYİN TEORİSİ ’nin başvuru noktasını bulduktan ve tümevarım yöntemiyle ilerledikten sonra uzayın ve evrenin oluşumu ortaya çıkınca, çok büyük bir keşif yaptığımı anlamıştım.  Fakat fizik dalında bir akademisyen olmadığımın farkındaydım. Matematik ve akademik ortamda bilimin nasıl çalıştığını bilmiyordum. Bu yüzden 3 yıllık uğraştan sonra 6 A4 sayfasına sığan bir özet yazarak Adnan Menderes üniversitesine giderek destek aramaya çalıştım.

 

 

Amacım üniversite desteğiyle yaptığım keşfi bilim camiasına sunmaktı. İlk derdimi anlatmaya çalıştığım hocayla, (ismi bende kalsın) 3 saatlik sohbetimiz ben “ay bir peynirdir” hoca, “ay bir kektir” diyerek geçti. Yani ben kendi teorimle doğa olaylarını cevaplarken O mevcut teorilerle cevaplamaya çalışıyordu. Sonuçta hocanın “sen akademisyen olmadığından makale yayınlayamazsın. Okuyup üniversiteden mezun olman lazım.” demesiyle muhabbet bitti ve ben Koçarlı’ya döndüm. Bu bende hayal kırıklığı yaratırken aynı zamanda beni motive etmişti. Teori üzerinde daha çok çalışıp geliştirdikten sonra 2018 yılında e-kitap olarak yazdığım kitabı dijital ortamda yayınlayıp satmaya çalıştım. 7 kişi kitabı almıştı.

 

 

Fakat hesaplarım blokeli olduğundan para elime geçmiyordu. Ayrıca kitabı pek beğenmemiştim ve 70 sayfalık kitabı zayıf bulmuştum. Kitabı yayından ve satıştan kaldırdım. Baştan yazmaya başladım. Teoride değişiklik olmuyordu ama yazım formatını beğenmiyordum. Keşiften 5 yıl geçmiş yıl 2020 olmuştu. Geçen 5 yılda mevcut fiziği öğrenmeye çalışıyordum. Hatta ortak arkadaşımız Fatih Şentürk ile sık sık bilim üzerine muhabbetler ediyorduk. Fatih asla benimle aynı fikirde olmadı en ağır eleştirilerde bulundu. Bu beni tekrar tekrar motive etti.

 

 

Binlerce doğa olayını ve bilimsel deneyleri kontrol ederek 2024 yılı başına geldim. Bu yılbaşında son kez üniversiteden editörlük desteği almaya çalıştım ama istediğim olmadı ve Ağustos ayına erteledi. En son Koçarlı İlçe Müdürümüze “ilçe okullarımızda bana editörlük desteği verebilecek bir öğretmen bulabilir miyiz?” diye sorarak yardım istedim. Yine olumsuz sonuçlandı. Kitap bitmişti sadece editörlük lazımdı. Sonra bir yayıneviyle görüştüm “ücretiyle biz yaparız” dediler. Yayınevi ile anlaştım. Bu sefer kitap baskı ücreti için sponsor aramaya başladım ama bulamadım. En sonunda kredi kartına taksitle ücreti bir yakınımın desteğiyle ödeyebildik ve kitap basılarak eser olarak yayınlandı.

 

Tevfik Akbaş: Vay canına!.. Bir soru sorduk film gibi hikâye anlattın.

 

AHLAT AĞACI filmini izle! Ben de bu yıl Nisan ayında seyretmiştim. Hemen hemen filmdeki benzer bir süreci yaşamışım.

 

Tevfik Akbaş: Kitabınıza dönelim. Her şeyin teorisi nedir?

 

Her şeyin teorisi, tarihte herkesin merak ettiği ama kimsenin bulamadığı doğanın işleyişi ve kuantum boyutundaki unsurların dizgeli, tutarlı yorumu ve tanımıdır.

 

Tevfik Akbaş: İddialı bir başlık attık. Bu kitap ve teori keşfi gerçekten önemli mi?

 

Bu kitap ve teori bilim camiasının gündemine girdiğinde çok büyük sansasyon yaratacak. Şunu diyebilirim: Modern bilimde katı madde fiziğinden biyolojiye kadar tüm bilgilerin %90’ı baştan yazılacak.

 

Tevfik Akbaş: Her şeyin teorisini önemli kılan şeyler nelerdir? 

 

Bu sorunun cevabı uzun olacak. Her şeyin teorisi, evrendeki olayları ve fenomenleri bir araya getiren bir çerçeve sunarak, karmaşık sistemleri anlamamıza yardımcı olur. Temel teoriler, bilimsel araştırmalara yön verir. Yeni buluşlar ve keşifler, var olan teoriler üzerinde inşa edilir. Yani şu an onlarca teoriyi temel almış olan bilim dalları, tek bir teori olan her şeyin teorisini temel alacak.

 

Her şeyin teorisi, Farklı disiplinler arasında köprü kurarak, bilgi ve anlayışın genişlemesine olanak tanıyacak.

 

Her şeyin teorisi, problem çözme yeteneğimizi geliştirerek kapsamlı bir teorik çerçevede, karmaşık problemleri çözmede daha etkili stratejiler geliştirilmesine yardımcı olabilir.

 

Her şeyin teorisi kitabını okuyanlar, İnsanların varoluş, bilinç ve gerçeklik gibi derin soruları daha iyi anlayacaktır.

 

En önemlisi de Her şeyin teorisi kitabını okuyanlar, farklı alanlarda teorik çalışmalar yaparak, yenilikçi düşünme ve yaratıcı çözümler geliştirme fırsatları bulacağından yeni icat yapabilirler veya teknolojilerini geliştirebilir. Kısaca bu kitap yeni bir çağ başlatabilir.

 

Tevfik Akbaş: Kitap oldukça bilimsel. Kitabınızı halkın hangi kesimi okumalı?

 

Kitabın bilimsel kısmı, yani matematiği, deneyleri ve gözlemlerini bilim insanları yapar. Kitap akademik dilde değil, halk dilinde yazıldığından halkın tamamı kitabı okuyabilir. Zaten siz de hemen okumaya başladınız. Kitap kolay anlaşılır mı?

 

Tevfik Akbaş: Evet elime alır almaz bir süre sonra anladım. Kitabı okurken akıcı ve anlaşılır bir tarzda ilerlediğini fark ettim. Peki satışlar nasıl gidiyor?

 

Yazarların ilk baskıları hatta ilk kitapları kolayca satmaz. Çünkü kitapçılar, tanınmamış yazarların ilk kitaplarını rafta satmaz. Her büyük kitapevinin internet satış siteleri vardır. Eğer kitap internet satışlarında belirlenen kotayı ulaşırsa o zaman raflarda satmaya başlarlar. Anlayacağın yaş yere yatmıyorlar.

 

Tevfik Akbaş: Gazeteden görenler kitabı nasıl temin edebilir?

 

Google --Her şeyin teorisi Mustafa Kılıç-- yazdıklarında kitap satan sitelerin sonuçları çıkacak. Orada en üstte çıkan linkten kitabı satın alabilirler.

 

Tevfik Akbaş: Kitabın tekrar hayırlı olsun. Keyifli bir söyleşi oldu. Teşekkür ederim.

 

Bu fırsatı bana verdiğin için ben teşekkür ederim. Kitabımı almayı düşünenlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum.