Muhtar Camii için bağış çağrısında bulundu

GÜNCEL Haber Girişi : 18 Temmuz 2024 07:38
Muhtar Camii için bağış çağrısında bulundu

Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi Muhtarı Yüksel Bıçakçı, caminin tadilatı için yardım çağrısında bulundu.

 

Koçarlı’nın yaklaşık bin 200 nüfuslu mahallesi Yeniköy’de yer alan iki camiden birisi olan Hürriyet Camii’nin çatısı, zamanla yıpranıp, akıtmaya başladı. Caminin mevcut çatısının sökülüp, yerine birisi büyük olmak üzere toplam 3 kubbe yapılması ve diğer bölümlerinde de değişikliğe gidilmesi planlanırken, Yeniköy Mahallesi Muhtarı Yüksel Bıçakçı, cami inşaatı ustalarıyla yaptığı görüşmede, toplam tadilat masrafının 1 milyon 400 bin lira olduğunu söyledi.

 

Muhtar Yüksel Bıçakçı, tadilat çalışmasının toplam maliyetinin 1 milyon 400 bin lira olduğunu belirtirken, bir iş insanının 900 bin lira bağışladığını söyledi.

 

İlk bağışın yapılmasının ardından camide tadilat çalışmaları başlarken, geriye kalan 500 bin liranın toplanması için de Muhtar Bıçakçı, hayırsever vatandaşlara bağış çağrısında bulundu.

 

3 KUBBE YAPILACAK

 

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Yüksel Bıçakçı, tadilat çalışmasının tamamlanması ile Hürriyet Camii’nin çok güzel olacağını belirterek, “Sağ olsun bir hayırsever vatandaşımız, bize ulaşarak cami tadilatı yaptırmak istediğini söyledi. Bizim de aklımıza çatısı akıtan Hürriyet Camii geldi. Hayırsever vatandaşa camimizi gösterdik, 900 bin lira bağış yapacağını ifade etti. Biz de müftülükte gerekli sözleşmemizi yapıp camimizde 1 milyon 400 bin liralık tadilat çalışmalarını başlattık.

 

Tadilat çalışması kapsamında çatı sökülecek, yerine ikisi küçük olmak üzere toplam üç kubbe yapılacak. Ayrıca camimizde var olan ara bölmeler kaldırılarak, genişletme çalışması yapılacak. Çalışmalar bitince güzel bir camimiz olacak. Biz de geriye kalan 500 bin lirayı toplamak için elimizden geleni yapacağız. Tüm hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.