Koçarlı’lı kuaförlerden tepki geldi

GÜNCEL Haber Girişi : 05 Temmuz 2024 13:18
Koçarlı’lı  kuaförlerden tepki geldi

Koçarlı’da berber ve kuaförler, Ticaret Bakanlığının 1 Temmuz’dan itibaren ülke genelinde uyguladığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olması kararına tepki gösterdi.

 

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz tarihinden itibaren ülke genelindeki berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olmasına karar verdi. Aydın Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Serhan Avşar, yaptığı açıklamada Aydın Valiliği ile yapılan ortak karar neticesinde Pazar günleri kent genelinde bu işletmelerin kapalı olacağını ifade etmişti.

 

Koçarlı İlçesinde bulunan, kuaför ve güzellik salonu işletmecileri bir araya gelip olaya tepki gösterdi. Esnaflar, pazar günü berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin kapalı olması durumunda sektörün yaşayacağı sorunlara dikkat çekip alınan kararın gözden geçirilmesini istediler.

 

Koçarlı ilçesinde bulunan kuaförler, “Birçok meslektaşımız karara tepki gösterdi. Çünkü biz pazar günleri iş yapan işletmeleriz. Herkesin de bildiği üzere Koçarlı’da ve Aydın’da Cumartesi ve  pazar günü düğünlerin olduğu bir şehirdir. Biz de bayan kuaförleri olarak ağırlıklı gelinlere çalışıyoruz. Aynı zamanda hafta içi çalışan bayanlarımızın da saç için vakit ayırabileceği günler Cumartesi ve  pazar.

 

Pazar günü kapalı olursak  sektörümüze ciddi zarar verecek. Salı günü tatil noktasında hiç bir sorun yok. Yıllardır her Salı tatil yapıyoruz.  Bu kararın iptal etmesini istiyoruz. Değilse bir çok meslektaşımız dükkanlarını kapatmak zorunda kalabilir” ifadelerini kullandı.