Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri cezalandırılıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ağustos 2024 11:22
Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri cezalandırılıyor

Koçarlı ilçesinde yaşanan okul ihtiyacına karşı milli eğitim müdürlüğünün sessiz kalmasına veliler tepki gösterdi.

Tıkla


Yaklaşık iki yıl önce depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla kapatılan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Atatürk İlköğretim okulu binasına taşınarak ikili eğitime geçmişti.


Öğrencilerin sabah erken ve akşam geç çıkmasına tepki gösteren veliler sorunun çözülmesini istedi.


ADNAN MENDERESE TAŞINSIN


Uzun zamandır sorunlarına çare bulunmadığını vurgulayan öğrenci velileri, “Cumhuriyet ortaokulu için hiçbir şey yapılmıyor. Kimse girişimde bulunmuyor. İmam hatip orta okulu ve lisesinde yaklaşık yüz öğrenci okuyor. Atatürk ilköğretim okulunda ise yaklaşık altıyüz öğrenci eğitim görüyor. Sınıflarda ise 40’ar öğrenci eğitim görüyor.


Yeni yapılan imam hatip okuluna yüz öğrenci taşındığında Cumhuriyet Ortaokulu, Adnan Menderes okuluna taşınarak sorun çözülebilir, fakat Milli Eğitim Müdürlüğü yeni yapılan İmam hatip okuluna sadece lise veya orta okulun taşınacağını söyleyerek adeta Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerini cezalandırılıyor ”ifadelerini kullandılar. 


ÖĞRENCİLERE BU CEZA DEĞİLMİ


Her sınıfta 40’ar öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim ve Cumhuriyet Orta okulu öğrencilerin cezalandırıldığını ifade eden veliler, “ İmam Hatip okulunda Orta ve Lise olmak üzere yaklaşık yüz öğrenci eğitim görüyor. 


Bu sene İmam hatip okulu  Orta ve lise olarak ayrılacakmış. Yeni yapılan İmam Hatip okulunda 50, Adnan Menderes okulunda  50 kişi eğitim görecek. Cumhuriyet Ortaokulunda her sınıf 40’ar kişi okurken, buna vicdanınız elverecekmi. İmam Hatip Okulu komple yeni binaya taşınarak Adnan Menderes okulu Cumhuriyet Ortaokuluna verilsin.

 

Bu yanlıştan bir an önce dönülsün. Sabah 7:20’de ders başlıyor, akşam ise 18:40’da ilkokula giden çocuklarımız okuldan ayrılıyor. Çocuklarımızı çok erken saatte kaldırmak zorunda kalıyoruz ve bir çok öğrenci zifiri karanlıkta velileri olmadan okula yalnız gidip gelmek zorunda kalıyor. Çocuklarımız çok korkuyor. Eğitimini de etkiliyor”dediler.