Doğal ve el yapımı ürünlerinin şifa deposu olduğuna vurgu yapan Hüseyin Şengül, Koçarlı halkını doğal şifa kaynaklarına yönelmeye çağırdı.
HER DERDE DEVA KANTARON YAĞI
Tezgahındaki kendi ürettiği kantaron yağının faydalarına dikkat çeken Şengül, Kantaronun kırmızısı ve sarısı var. Kırmızı kantaron içiliyor, sarı kantaron içilmiyor. İçilen kırmızı kantaron mide ve bağırsaktaki yaraları tedavi edici özelliğe sahip. Kantaron kelimesinin kökeni de kan, kan dindiriciden geliyor. Pideci bir arkadaşımın kolu fırına kürek sokup çıkarırken basit bir şeklide yanmış, kantaron yağı verdim. 24 saat içinde kolunda yanık belirtisi olan hiçbir iz kalmadı. Kireçlenmeler için de birebir. Parmağında kireçlenme olan bir tanıdığım vardı, parmağını oynatamıyordu. Doktorun geçmez dediği kireçlenmeyi de kantaron yağı giderdi. Yani çok güzel faydaları olan bir yağ dedi.
Kantaron yağını nasıl elde ettiğini anlatan Şengül, Dağdan kantaron otu bitkisini topladım, zeytinyağının içinde beklettim, demlenmiş oluyor ve kantaron yağı elde ediliyor. Zeytinyağı da kokusunu veriyor dedi.
KUDRET NARI ŞİFA DAĞITIYOR
Pazar tezgahlarında sık sık görülmeye başlanan kudret narı meyvesini de yağ veya balla birlikte kavanozlarda satan Şengül, Kudret narı çok faydalıdır. Mide, karaciğer ve bağırsak rahatsızlıklarında, kan şekerini dengelemek için, yara, yanık ve iltihapların tedavisinde ve birçok kanser çeşidinin önlenmesinde etkili bir besindir. Kudret narını parçalara ayırıp zeytinyağı veya balın içinde bekletiyorum. Şekeri olan kişiler için zeytinyağı içinde bekletilmiş olan daha iyi oluyor. Zeytinyağı içinde kolay kolay bozulmaz. Sıvıların içersinde bünyesinde mikrop barındırmayan tek zeytinyağı var, her şeyi korur. İçinde 21 gün falan durması gerekiyor.
Yemeklerden 20 dakika, yarım saat önce bir tatlı kaşığı tüketilmesi gerekiyor. Günde iki kaşığı geçmeyecek şekilde yemeklerden önce birer kaşık tüketilmeli. Bunu uygularken tedavinin 20 günü geçmemesi gerekli. Bir rahatsızlık varsa önce doktor tavsiyesine kulak vermek gerekiyor. Eğer ilaç kullanılıyorsa kudret narının bu sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilmiyor şeklinde konuştu.
PEKMEZ GRİBE İYİ GELİYOR
Sattığı ürünlerin kendi üretimi olduğunun altını çizen Şengül, Bende kudret narının çekirdeği var, kendim ürettim. Yaygınlaşsın diye çevreme verdim. Sağlık için çok önemli. Buradaki kantaron yağını, kudret narını saklamak için kullandığım zeytinyağını, balı, pekmezi kendim ürettim. Siyah üzüm pekmezimiz de var. Pekmez biliniyor ki; soğuk algınlığını giderici vaziyette. Mesela yarım çay bardağı pekmezle yarım limonun suyu karıştırılıp tüketildiğinde soğuk algınlığına ve gribe iyi gelir. Üşümeyi de engeller çünkü kan yapıcı özelliği var. Hemen kana karışan bir besin ifadelerini kullandı.
KAYISI ÇEKİRDEĞİ KANSERİ ÖNLÜYOR
Kayısı çekirdeği ve içerdiği B17 vitamininin faydalarına da değinen Şengül, Kayısı çekirdeği de elde ediyorum. Çok sağlıklı, B17 vitamini var. B17 kanser oluşumunu önleyici bir vitamin. Herkesin tüketmesi lazım, herkese tavsiye ediyorum. B17 bademde de var ama en fazla kayısı çekirdeğinde olduğu biliniyor. Doğal, organik şifa kaynağı olan bu ürünleri herkese tavsiye ediyorum. Bu ürünler kendi el yapımım ürünler diye konuştu.
KAYISI ÇEKİRDEĞİ VE B17 VİTAMİNİ NEDEN ÖNEMLİ?
B17 vitamini eksikliği insan vücudunda önemli sorunlara neden olabilmektedir. Halsizlikten kansere varana kadar sorunların meydana gelmesinde etkili olan B17 vitamini çeşitli besinlerden elde edilebilmektedir.
Kayısı çekirdeğinin içinde A, D, K ve E vitaminlerinin yanı sıra kanserle mücadele önemli bir etki sahibi olduğu söylenen B17, başka bir isimle laetril adı bir madde de yer alıyor. Bu nedenle kayısı çekirdeği birçok konuda vücudun yanında yer alabiliyor.
İçindeki B17 sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu, oluşmuş olanlarınsa genişlemesini engellediği söyleniyor.
Bolca vitamin barındırması sayesinde kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki de yaratabiliyor.
Bu özellikleri dışında yüksek kan basıncını dengelemede yardımcı oluyor. Bu sayede yüksek tansiyonu olanlara destek oluyor.
Kayısı çekirdeği, yağ olarak kullanıldığına selülitlerin görünümünü azaltıp oluşumunu önlüyor.
Bununla da kalmayan kayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendiriyor, kırışıklık karşıtı bir etki yaratıyor, cildin yaşlanmasını geciktiriyor.
Sivilcelerin hızla geçmesine destek oluyor.
Kayısı çekirdeği yağı, ağrıları dindirmede de önemli rol oynuyor.
İnsan vücudunun sağlıklı işleyebilmesi için vitaminlere ihtiyacı vardır. Ancak uzmanlar doktora danışmadan, gereğinden fazla ve bilinçsiz; B17 deposu olan kayısı çekirdeği tüketiminin bireyde ölümcül etkiler yapabildiği konusunda da uyarıyor.
07.01.2019 10:31:00