Zeytin ve İncir Fidanı Dağıtıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Şubat 2019 11:12
Zeytin ve İncir Fidanı Dağıtıldı
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Zeytin ve İncir Fidanı Dağıtım Projesi kapsamında Koçarlı’ya tahsis edilen 1000 adet İncir Fidanı ve 1000 Adet Zeytin Fidanı dağıtımı Kaymakam Fırat Çelik2in katılımı ile gerçekleşti.

Aydın’da Meyveciliğinin geliştirilmesi, incir ve zeytinlik alanlarda aralarda kalmış boş alanların doldurulması, çeşitli nedenlerle verim vermeyen veya farklı nedenlerle kurumuş ağaçların yerine fidan dağıtımı yapıldı.

Tıkla


Dağıtımı yapılan fidanlar için açıklama yapan Kaymakam Fırat Çelik, “Sarılop çeşidi incir fidanlarının ve Gemlik Çeşidi zeytin fidanlarının ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kaliteli ve bereketli ürün vermesini temenni ederiz” diye konuştu.


Kaymakam Çelik ayrıca, “Zeytin ve incir üreticilerinin gelirlerinin arttırılması amacıyla hazırlanan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Zeytin ve İncir Fidanı Dağıtım Projesi kapsamında  Koçarlı’ya tahsis edilen 1000 adet İncir Fidanı ve 1000 Adet Zeytin Fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Proje kapsamında Fidan bedellerinin yüzde 30’u (İncir Fidanı için 2,25 TL/adet, Zeytin Fidanı için 1,75 TL/adet) Çiftçilerimiz tarafından karşılanırken yüzde70’i Bakanlığın Genel Bütçesinden karşılandı” dedi.


Fidanlar Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Edip Yağan tarafından yapıldı.



















 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.