Yollarının yapılması için imza topladılar

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ekim 2019 14:20
Yollarının yapılması için imza topladılar
Çulhalar Mahallesi Pınarcık Sokakta ikamet etmekte olan vatandaşlar yollarının yapılması için çareyi imza toplayarak Koçarlı Kaymakamlığı’na iletmekte buldu.


Tıkla

İmzaladıkları dilekçedeki ifadelerden uzun süredir yollarının yapılmadığı için mağduriyet yaşadıkları anlaşılan sokak sakinleri imza toplayarak Koçarlı Kaymakamlığı’na dilekçe verdi. Dilekçede Çulhalar Mahalle Muhtarı Bilgin Sözen ile birlikte hemen hemen tüm mahalle sakinlerinin imzası yer aldı.


Çulhalar Mahalle sakinleri imzaladıkları dilekçede bozuk yollarının ürünlerini, ulaşımlarını ve hayatlarını olumsuz etkilediğinden yakınarak, yetkililerden yıllardır bozuk olan yollarının yapılmasını talep etti.  


YOLLARIN BOZUK OLMASI BÖLGE HALKINI MAĞDUR EDİYOR


Çulhalar Mahalle sakinlerinin topladığı imza için yazdığı dilekçede yer alan ifadeler şu şekilde oldu;


“Kanuni Tescili yapılan mahallemizde ürünlerimizi yetiştirmek ve işlemek için ikamet etmekteyiz. Sokak yollarımızın toprak olmasından dolayı sürekli bozulan yollar ulaşımda bölge halkına zorluk çıkarmaktadır.


Bu mahallede bulunan taşınmazlarımızda yetiştirdiğimiz ürünler ilçemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Yaz aylarında yollarımızın toprak olmasından dolayı mahsullerimiz tozdan etkilenmekte olup verim düşüklüğüne ve ürün kalitesinin bozulmasına sebebiyet vermektedir.


Yollarımızın yağmurdan dolayı bozulması sebebiyle su şebekemizin zarar görmesi ve ambulans, itfaiye gibi acil müdahale araçlarına zorluk çıkarması bölge halkını mağdur etmektedir.


Ayrıca Koçarlı Belediyesi’ne yukarıdaki sebeplerden dolayı 06.11.2018 tarihinde dilekçe ile başvuru yapılmış olup hiçbir işlem ve geri dönüş yapılmamıştır. Yolların bozukluğu ile ilgili görüntüler ekte yer almaktadır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz”.


“SESİMİZİ DAHA NASIL DUYURABİLİRİZ?”


Çulhalarlı vatandaşlar bozuk yollarının kendi yaşam şartlarını olumsuz etkilediğini belirterek, “Biz mahalle olarak 2018’de de dilekçeyle Koçarlı Belediyesi’ne şikayetimizi ilettik. Bizim sorunumuzla kimse ilgilenmedi. Şimdi de Koçarlı Kaymakamlığı’na imza toplayarak dilekçe verdik. Hepimiz bu sorunun artık çözülmesini istiyoruz. Sesimizi ve mağduriyetimizi duyurmak için daha ne yapabiliriz? Bir yetkili artık bizim yıllardır çektiğimiz yol sorununa bir çözüm üretsin. Yolun toprak olması geçimimizi sağladığımız tarım ürünlerimize zarar veriyor ve ekonomimizi de kötü etkiliyor. Ayrıca acil ulaşım gerektiren konularda da çok mağdur oluyoruz, acil müdahale araçları bozuk yollara giriş yapamıyor. Yani mağduriyetimiz çok büyük. Biz bölge halkı olarak artık isyanımızın duyulmasını istiyoruz” şeklinde şikayetini dile getirdi.


Bozuk yollarının bir an önce yapılmasını isteyen mahalle sakinleri yetkililerden en kısa sürede çözüm bulunmasını bekliyor.












Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.