Yerel gazetelerden acil durum çağrısı

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Nisan 2020 19:53
Yerel gazetelerden acil durum çağrısı
Yerel gazeteler, yaşadığı ekonomik sıkıntıya korona virüsü de eklenince acil durum çağrısı yaptılar.

Yerel gazeteler, yaşadığı ekonomik sıkıntıya korona virüsü de eklenince acil durum çağrısı yaptılar. 

Tıkla


Türkiye ekonomisinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle satışların düşmesi, maliyetlerinin artması, gazete okur sayısında genel olarak düşme gibi nedenlerden dolayı çok ciddi darboğazdan geçiyor.


Korona salgınıyla gazetelerin ayakta durması her geçen gün zorlaştı.


Korona nedeniyle dünya ve ülkemiz büyük bir savaş veriyor. Korona virüsünün insanlığa verdiği kayıplar, sağlık sisteminin zorlanması ve arkasından beklenen büyük ekonomik çöküntü gazete sahiplerini de tedirgin ediyor.



Hükümet, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” açıkladı ve önlemler bir bir uygulamaya konuldu. Ama pakete baktığımızda basın işletmeleri ve televizyonlar bu pakette yok. Özellikle yerel gazeteler ciddi sorunlar yaşarken ve koronadan sonra ayakta kalmaları zorlaşmışken desteklerden mahrum kalması üzücü bir durum. Oysa şu anda korona nedeniyle gazeteler de çok ciddi zorluklar yaşıyor ve daha da yaşayacak. Devlet bu süreçte Basın İlan kurumu (BİK)'na kaynak aktararak yerel basını yaşatmalı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.