Yazın vazgeçilmez yiyeceği olan karpuz sezonu açıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2019 10:04
Yazın vazgeçilmez yiyeceği olan karpuz sezonu açıldı
Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi karpuz, tezgahlardaki yerini aldı.

Koçarlı’da da henüz yerli karpuz çıkmadığı için İran, Antalya ve Adana karpuzu tercih ediliyor. Koçarlı’da karpuz satışı yapan Ahmet İstek, yeni sezondaki fiyatları ve vatandaşın karpuz talebinin nasıl olduğu hakkında bilgi verdi.

Tıkla


“SOĞUK KARPUZ SATIŞLARIMIZ OLACAK”


Balık ekmek işletmesinde her gün karpuz satışı da yaptığını belirten İstek, “Her sene yerli karpuzdan önce piyasaya İran karpuzu çıkıyor, daha sonra Antalya karpuzu ve Adana Karpuzu geliyor. Henüz buralarda karpuz çıkmadı, Haziran’ın ortalarında da Cincin, Bağarası karpuzu çıkmaya başlar. Şu an olmasa da havalar iyice ısınınca soğuk karpuz satışlarımız olacak” dedi.

  

“HAVALAR ISININCA FİYATLAR DÜŞECEK”


Karpuz satışlarına 20 Nisan’da kilosunu 5 liradan satarak başladığını dile getiren İstek, 3 haftadır karpuzun kilosunu 4 liradan sattığını belirtti ve havalar ısındıkça fiyatların daha da düşeceğini söyledi.


Karpuz satın alan müşterilerine ödeme kolaylığı da sunduğunu paylaşan İstek, “Şu anda da birçok yerden daha uygun fiyata satıyorum. Karpuzları satarken ödeme kolaylığı sağlıyoruz, kredi kartı seçeneklerimiz var. Karpuzlar yeni başladığı için ve bayram önü olduğu için fiyatlar yüksek. Fiyattan dolayı bütün karpuz almak istemeyenler için dilimleyerek satıyorum, karpuzun büyüklüğüne göre karpuzu parçalara ayırıp, tartıyorum ve müşteri de o şekilde daha kolay satın alıyor. Fiyatların düşmesini biz de bekliyoruz. Bayramdan sonra fiyatların uygun olmasını ön görüyoruz” diye konuştu.


Büyük tüccarların karpuz ekimi için gelirlerse karpuz fiyatının düşeceğini tahmin ettiğini aktaran İstek, Cincin, Çakmar, Çakırbeyli ve Çine’de bin-bin 500 dönüm karpuz ekildiği yönünde duyum aldığını paylaştı.


Fiyatların aşırı düşmesinden yana olmadığını savunan İstek, “Çiftçi de kazansın, alan da uygun fiyata alsın isteriz. Kimse zor durumda kalmasın, herkes kazansın” ifadelerini kullandı.


KARPUZ YAZIN VÜCUDUN SU İHTİYACINI KARŞILIYOR 


Karpuz tüketmenin özellikle de yaz aylarında çok önemli olduğunu aktaran İstek, karpuzun yüzde 90’ından fazlasının su olduğunu söyleyerek, karpuzun yazın insan vücudunun ihtiyacı olan suyu karşılayabilecek bir meyve olduğunu da bildirdi. “Karpuz, yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri ve birçok hastalığa deva olan iyi bir besin. Ayrıca karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olduğu biliniyor” diye ekledi.


Uzmanlar, karpuzun aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve bağırsak kanserini önlemede rol oynadığını; çekirdeklerinin de, kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu söylüyor.


 








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.