Yaşanabilir bir Dünya için “Sıfır Atık” dediler

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Nisan 2019 12:10
Yaşanabilir bir Dünya için “Sıfır Atık” dediler
Koçarlı Kaymakamlığı önünde Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sıfır Atık” isimli proje kapsamında “Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi” gerçekleştirildi.

Sergiye Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkan Vekili Murat Uncu, Koçarlı Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Kanat, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Tıkla


Serginin açılışının yapılmasının ardından anaokulu öğrencilerinin geri dönüştürülmüş gazete kağıdı, naylon poşet, pet tabak ve bardak gibi ürünlerden giydikleri kıyafetlerle kırmızı halı üzerinde yaptıkları defile gösterisi renkli görüntülere sahne olurken, davetlilerden büyük alkış aldı.


GERİ DÖNÜŞTÜRDÜKLERİNİ SERGİLEDİLER


Koçarlı ilçesinin farklı okullarından öğrenciler ve öğretmenlerin her türlü atık malzemeyle oluşturdukları geri dönüştürülmüş materyalleri sergilediği sergiyi gezen davetliler sergilenen geri dönüştürülmüş tasarımlara büyük ilgi ve beğeni gösterdi. Ayrıca sergide öğrenci velilerinin evlerinde bayat ekmeklerden yaptıkları lezzetler de sergilendi ve davetlilere ikram edildi.


Geri dönüşümün sadece okullarda yapılan projelerle sınırlı kalmaması gerektiğini dile getiren Kaymakam Çelik, atıkların tekrar değerlendirilmesi konusunda her vatandaşın bilinçli ve duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.


“TOPLUMUN TÜMÜNE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİNİ YAYMALIYIZ”


Öğrencilere geri dönüşümün öneminin bilincinde olmaları için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Çelik, “Bu projenin amacı çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak hem de atıkların çevre için zararlı hale gelmesini önlemek. Atıkların yeniden kullanılmasını sağlamak için bir bilinçlendirme çalışması yapıldı. Çocuklarımıza daha okul yıllarından itibaren bu bilinci aşılayarak, geri dönüşümün önemini onlara empoze etmeyi amaçladık. Diğer yandan da daha geniş birçok alanda ana materyallerin, sanayi atıklarının doğayı baya kirlettiği biliniyor. Bu konularda atık değerlendirme çalışmaları yapılarak hem malzemeden tasarruf hem de ekonomiye katkı sağlanabilir. Bu tür projeler bizim için ciddi anlam ifade ediyor. Farkındalık yaratarak toplumun tüm kesimine yayılmasını sağlamak istiyoruz. Bu sadece belli bir kesimin çalışmalarıyla, okullardaki projelerle olacak bir şey değil. Tüm vatandaşlarımızda, kullanılmış atık malzemeleri direk çöpe atmak yerine yeniden bir kullanım alanı bularak değerlendirilmesi bilincinin oluşturulması lazım. Evlerden çıkan her türlü atıkla bu yapılabilir; yün, plastik, kumaş gibi her türlü atığı tekrar değerlendirerek geri dönüşüme kazandırmalıyız. Projemizin sadece ilçemiz için değil tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.