Yaşamında vazgeçmedi

YAŞAM Haber Girişi : 28 Eylül 2020 12:09
Yaşamında vazgeçmedi
Koçarlı ilçesinde, 74 yaşındaki Nazmi Sarıışık, boş bir araziye çektirdiği motoru olmayan hurda minibüste yaşıyor.

Koçarlı ilçesinde, 74 yaşındaki Nazmi Sarıışık, boş bir araziye çektirdiği motoru olmayan hurda minibüste yaşıyor.

Tıkla


Kirada oturduğu evini boşaltıp, 4 yıldan beri boş bir araziye çektirdiği motoru olmayan hurda minibüste yaşayan Nazmi Sarıışık, “Açık havada yaşamanın kendisine iyi geldiğini”söyledi.


Ömrünün sonuna kadar minibüste yaşamaya devam edeceğini söyleyen 74 yaşındaki Nazmi Sarıışık’a yardım eli uzatan CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın’ın ve  Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin teklifini, "Ben yerimden ayrılmak istemiyorum" diyerek kabul etmedi.


Şenköy Mahallesi'nde doğup büyüyen ve hiç evlenmeyen, yıllarca çobanlık yaparak geçimini sağlayan Nazmi Sarıışık, 4 yıl önce 750 liraya hurda, motoru olmayan bir minibüs aldı. Çobanlığı bırakan, kirada oturduğu evi de boşaltan Sarıışık, satın aldığı minibüsü  Tokatbaşı mevkiindeki Koçarlı Belediyesi'ne ait araziye görüp, konuşlandırdı. 


Kimsesi olmayan, aldığı 600 lira yaşlılık maaşının yanı sıra çöplerden topladığı hurdaları satarak geçimini sağlayan Sarıışık, içine birde yatak koyup, şahsi eşyalarını yerleştirdiği elektriği, suyu olmayan bu minibüste yaşamaya başladı.


Fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasının  ardından harekete geçen CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, “Baraka şeklindeki bir yerde yaşam mücadelesi veren Nazmi Sarıışık amcamızı sevgi evine yerleştirmek istedik. Ama ben yerimden ayrılmak istemiyorum" diyerek kabul etmedi.


Başkan Akın’dan konteyner talebinde bulunan Nazmi Sarıışık, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA) ekipleri tarafından aşevinden düzenli olarak yemek veriliyor.Su ihtiyacımı ise yakındaki bir kahvehaneden bidonlara doldurarak sağlıyorum. Açık havada uyumak çok iyi geliyor. Ömrünün sonuna kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğim”dedi.


Sarıışık'ın talebinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasının mümkün olmadığını dile getiren Başkan Akın, "Söz konusu yer, Büyükşehir'in sorumluluğunda bulunmuyor. Bundan dolayı amcamızın talebinin yerine getirilmesi mümkün değil. AYBA, amcamıza düzenli olarak yemek vermeyi sürdürecek. Kendisini, daha iyi bir ortamda yaşatma isteğimizi geri çevirdiği için de ayrıca çok üzgünüz" dedi.












Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.