"Yapamazsın" dediler, 56 yaşında ehliyet sahibi oluyor

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2019 12:14
Koçarlı’da arıcılıkla ilgilenen 56 yaşındaki Döndü Nursel Keskin, işine gelip gitmede kolaylık sağlaması için “Bu yaştan sonra yapamazsın” diyenlere inat ehliyet kursuna gidiyor.

Eşiyle birlikte arıcılıkla ilgilendiklerini ve işyerine kendi başına gitmesi gerektiği için ehliyet alması gerektiğini söyleyen Döndü Nursel Keskin, kendisine yapamayacağını söyleyenlere kulak asmadığını ve destek olanlara teşekkür ettiğini ve kendine güvendiğini belirtti.

Tıkla


Araba kullanmayı bilmediği için işlerinin aksadığını, bu yüzden ehliyet almaya karar verdiğini aktaran Keskin, “İşyerimize gitmem sıkıntı olduğu için, ehliyet almam gerekti. İşe gidip gelmemde kolaylık olması için kendim araba kullanmam gerekiyor. Biz eşimle arıcılık yapıyoruz. Bahçemiz var, arılığıma ve bahçemize gidemiyorum. Eşimin işi oluyor, götüremediği zamanlar oluyor, o yüzden ehliyet almak zorunda kaldım. Arılığımız Cincin Mahallesi’nde, çok uzak değil ama arabasız da gitmek problem oluyor. Kendime güvenerek bu yola çıktım, inşallah başarır, araba kullanmayı herkes gibi öğrenirim” dedi.


KOÇARLI’NIN TEK KADIN MUHTARINDAN TAM DESTEK


Koçarlı’nın tek kadın muhtarı olan Hanife Kırkuşu’nun da kendisine destek olduğunu söyleyen Keskin, “3 çocuğum var, 2 oğlan 1 kız. Kızımın bijuterisi var, oğlumun biri de ziraat mühendisi. Bana destek oldular. Gündoğan Mahallesi’nde oturuyoruz, komşularımdan, çevremden bana tepki gösteren de oldu, destek olan da oldu. Damadım ve oğlum bana çok destek oldular, zaman zaman beni çalıştırdılar. Hocamız da çok destek oluyor sağ olsun. Gündoğan Mahalle muhtarımız, Koçarlı’nın tek kadın muhtarı Hanife Kırkuşu da benden desteğini hiç esirgemiyor, sağ olsun” diye konuştu.


“BUGÜNE KADAR HER İŞİMİ BAŞARDIM”


Kendine güvendiğini ve başaracağına inandığını paylaşan Keskin, “İnsan başarmak istediği her şeyi başarabilir, sadece kendine güvenmesi gerekiyor. Ben de kendime güvendiğim için bugüne kadar kalkıştığım her işi başarıyla sonuçlandırdım, her işimin altından başarıyla çıktım. Komşularımın, tanıdıklarımın hepsi ‘Sen başarırsın, senin başarmadığın bir şey yok’ diyerek bana destek oldular. Onların da desteğiyle bu işe koyuldum. Ehliyet sınavına da girdim ve kazandım, sınavdan 74 puan aldım” ifadelerini kullandı.


“KADINLAR HER ŞEYİ BAŞARABİLİR”


Kadınların geri planda kalmaması gerektiğini vurgulayan Keskin, “Böyle küçük, kırsal kesimlerde kadınlarımız hep daha geri planda kalıyor. Evde kalıp, dışarıdaki işlerde pek koşturmuyorlar. Ben de bu yüzden kadınların her şeyi yapabileceğini göstermek için bu işi başarmaya daha çok hevesleniyorum. En çok da bu yüzden istiyorum. Kalkışmamın sebebi, ‘Sen yapamazsın’ diyenlere karşı durabilmek. Böyle diyenlere karşı kadınlar olarak ayakta durmamız gerekiyor. Yapılabilen bütün işleri kadınlar yapabilir” şeklinde konuştu.


Kadınların kendine her konuda güvenmesini ve yaş kaç olursa olsun yapılamayacak bir şey olmadığını belirten Keskin, “Benim şu anda yapmakta olduğum iş de kadınlara yapamaz dedikleri bir iş. Ben arıcılık yapıyorum. Arıcılığı yapan kadınlar fazla yok. Arıcılık işi de kadınlar için çok güzel bir iş. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Herkes her şeyi başarabilir. Tek olması gereken kendilerine güvenmek. Her şey kendine güvenmekten geçiyor” dedi.    


“ÖĞRENCİMİZDEN UMUTLUYUZ”


Keskin’den çok umutlu olduğunu ve ehliyetini kolaylıkla almasını beklediklerini söyleyen sürücü kursu eğitmeni Mesut Danacı, “Öğrencimizin işine gelip gitmesi sıkıntı, kendi işini kendi halletmek zorunda. Mecburen kendi ayakları üstünde durmak zorunda, yani bu ehliyeti almak zorunda. Azmetti, başardı, yazılı sınavı geçti. Direksiyon derslerimiz de güzel geçiyor, direksiyon sınavını da geçecektir. Ben an başından beri azmine, cesaretine şahit oluyorum, onu çok takdir ediyorum. Ben Nursel ablanın ehliyetini sorunsuz bir şekilde alacağına inanıyorum. Ehliyet almak isteyip cesaret edemeyen tüm annelerimize, ablalarımıza iyi bir örnek olsun. Araba kullanmak isteyen diğer kadınlara öncü olsun, diğer kadınlar da cesaretlenip ehliyet alsınlar. Kadınlar her işi çok iyi yapıyor, erkeklerden hiçbir konuda eksiklikleri yok” diyerek destek verdi.


  








 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.