Yağmur yağdığında felaketi yaşıyorlar

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Haziran 2019 11:44
Yağmur yağdığında felaketi yaşıyorlar
Büyükdere Mahallesi Arpacılar Mevkii’nde yaşayan Murat Demirbilek (45) ve Gönül Demirbilek (41) çiftinin evini aşırı yağıştan dolayı su bastı. Su basan ev yoğun çalışmalar sonucu temizlendi.

Aşırı yağışların ardından dağdan gelen yağmur suyu evlerini basan çift uzun uğraşlar sonucu evlerinden yağmur suyunu temizledi. Yağmur suyunun basmasıyla oldukça zarar gören çiftin evlerinin temizliği için Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi ve Koçarlı Belediyesi Beyaz Eller temizlik ekibi seferber oldu.    

Tıkla


Evleri dağdan gelen yağmur suyunun aktığı derenin ağzında olduğu için yağış fazla olduğunda evlerini sık sık su basan çift, daha önce de aynı felaketi iki kere daha yaşadıklarını belirtti. Su baskını yaşadıklarında ne yapsalar önlem alamadıklarını ve yağmur suyunun evin her yerini doldurduğunu bildirdiler.


YAĞMUR SUYU EVİN İÇİNDEN GEÇİYOR


Evlerinin yağmur suyunun geçtiği yerde olmasından dolayı mağduriyet yaşayan Demirbilek çifti, “Evimiz dağdan gelen suyun aktığı derenin içinde olduğu için ne zaman fazla yağış olsa biz bu felaketi yaşıyoruz. Yağmur yağdığında yüreğimiz ağzımıza geliyor. Yağmur suyu resmen evimizin içinden geçiyor. Daha önce de iki kere bu olayı yaşadık. Dağdan gelen suya bir çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililere sesleniyoruz, sesimizi duysunlar. Her yağmur yağdığında aynı şeyi yaşamak istemiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi. 


 























    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.