Virüs vatandaşı çiftçi yaptı

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Nisan 2020 16:09
Virüs vatandaşı çiftçi yaptı
Koçarlı ilçesinde Koronavirüs (Covit 19) vatandaşı çiftçi yaptı.

Koçarlı ilçesinde Koronavirüs (Covit 19) vatandaşı çiftçi yaptı.

Tıkla


Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evinde kalan vatandaşlar, bahçe ve balkonlarında sebze yetiştirerek vakit geçiriyor.


Sebze fide satışlarının, geçen yıllara göre arttığı belirten Ziraat Mühendisi Erdoğan Şimşek, “Koronavirüs salgını nedeniyle yapılan ‘evde kal’ çağrılarına uyan vatandaşlar, bahçelerinde ve balkonlarında saksılarda sebze yetiştirerek hem stresten arınmaya çalışıyor hem de çocuklarına üretmeyi öğretiyorlar”dedi.


Koçarlı İlçesinde Şimşek Tarım sahibi Ziraat Mühendisi Erdoğan Şimşek, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle sebze fidelerine önceki yıllara göre yüksek düzeydi talep arttı.Salatalık, domates, biber, patlıcan, acur, kavun, karpuz, maydanoz, roka ve tere gibi  her türlü fidan talep ediliyor. Sokağa çıkma yasağı nedeni ile evde daha çok vakit geçiren vatandaşlarımız, bahçede veya saksıda sebze yetiştirip hem vakit geçiriyorlar hem de çocuklarına üretmeyi öğretiyorlar” diye konuştu.


FİYATLAR UYGUN


Her türlü fide çeşitlerinin bulunduğunu vurgulayan  Ziraat Mühendisi Erdoğan Şimşek, “Koçarlı’da ki iş yerimizde satışa sunuyoruz. Satışlar geçen seneye göre 5 kat arttı. Dikilen alana göre fide çeşitleri önemli. Saksıda yetiştirmek için elimizde fideler mevcut. Fidelerimiz 1 lira ile 2  lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet Bilici 24 Nisan 2020 00:00

    Hayirli işler bol kazançlar olsun.