Valilikten halka açık işyerlerinde gazete ve kitap bulundurulması talimatı

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Haziran 2019 10:46
Valilikten halka açık işyerlerinde gazete ve kitap bulundurulması talimatı
Aydın Valiliği İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında halka açık işyerlerinde gazete bulundurması gerekliliği konusunda hassasiyet gösterilmesi ve gerekli denetimlerin yapılması talimatını verdi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İlçe Kaymakamlıkları, Emniyet Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Aydın Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına gönderdiği yazılı talimatla 2005 yılında Resmi Gazetede yayımlanan “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında halka açık işyerlerinde gazete bulundurması gerekliliği konusunda hassasiyet gösterilmesi ve gerekli denetimlerin yapılması talimatını verdi.

Tıkla


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yayınladığı talimat ile 2005 yılında Resmi Gazetede yayınlanan “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında bulunan Kahvehane, Kır Kahvesi, Oyun Salonu, İnternet Salonu, Çay Bahçesi, Çay Ocağı ve benzeri İşyerlerinde uyulması zorunlu olan gazete ve kütüphane bulundurulması zorunluluğu hatırlatıldı. Aydın ilinde bulunan İlçe Kaymakamlıkları, Emniyet Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ve Aydın Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına gönderilen talimatta, ‘İşletmelerin söz konusu yönetmeliği uyup uymadıklarının yetkili birimlerin tekide meydan verilmeden hassasiyetle takip etmeleri’ istendi.


2005/9207 karar sayılı yönetmelik,


Kahvehane, Kır Kahvesi, Oyun Salonu, İnternet Salonu, Çay Bahçesi, Çay Ocağı vb. İşyerleri için;


Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçesi, kır kahvesinde,


İkisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az beş farklı günlük gazete bulunacaktır.


En az 100 farklı kitabın yer aldığı kütüphane kurulacaktır.


İkinci sınıf kahvehanelere,


Biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az üç farklı günlük gazete bulunacaktır.


En az 50 farklı kitabın yer aldığı kütüphane kurulacaktır.


Üçüncü sınıf kahvehanelere,


Biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az iki adet günlük gazete bulunacaktır.


En az 25 farklı kitabın yer aldığı kütüphane kurulacaktır.







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.