Ürün, hastalık ve zararlı kontrolleri yapılıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2019 09:24
Ürün, hastalık ve zararlı kontrolleri yapılıyor
Koçarlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri tarafından ilçe arazilerinde her hafta düzenli olarak yapılan ürün, hastalık ve zararlı kontrollerinin devam ettiği duyuruldu.

İlçe arazilerinde çekirge sörveyi, süne zararlısı, sirke sineği, zeytin güvesi, Akdeniz meyve sineği ve domates güvesi gibi zararlı takipleri için tuzak asıldığı ve her hafta İlçe Müdürlüğü personelleri tarafında kontrollerinin yapıldığı paylaşıldı.

Tıkla


Ayrıca karantina tedbirleri kapsamında patates tarlalarında, zeytin, turunçgil ve incir bahçelerinde, domates tarlalarında bakanlığın belirlediği karantina kapsamındaki hastalık ve zararlıların takibinin de yapıldığı aktarıldı.


NUMUNE ALIMI DEVAM EDECEK


İlçe Müdürlüğü, Koçarlı Güdüşlü Mahallesi’nde 3 dekar alanda alternatif ürün yetiştiriciliği için yer fıstığı ekimi yapıldığını, hastalık ve zararlı, yabancı ot, gübreleme gibi takiplerin yapıldığını belirtti. Ova mahallerinde pamuk ekili tarlalarda her hafta düzenli olarak vejetasyon süreci takibi yapılırken; mahallelerde bulunan 13 bayi ve kooperatifin ilaç, gübre bayi her hafta düzenli olarak İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafında yapıldığı kaydedildi.


Tüketicilerin sağlıklı, kalıntı içermeyen ürünlerin tüketimi kapsamında kalıntı kontrolü amacı ile 1 adet çilek numunesi alındığı ve analize gönderildiği; ayrıca ilçede yetiştirilen bamya, domates, üzüm, incir gibi diğer ürünlerden de hasat zamanında numune alımının devam edeceği bildirildi.





















 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.