Türk bayrağını göndere çektiler

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ağustos 2019 17:21
Türk bayrağını göndere çektiler
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Tekeli Mahallesi’nde dikilen Türk bayrağı dikme törenine katılarak mahalleliyle birlikte dualarla bayrağı göndere çekti.

Kendi köyü olan Tekeli’de bayrak dikme törenine katılarak gelenekselleşmesi dileğinde bulunan Nedim Kaplan, “Bugün Tekeli Köyü’nde geleneksel bayrak dikme törenindeyiz. Tekeli benim 31 Mart’ta seçim startını başlattığım, benim için anlamlı ve önemli bir köy. Havasını soluduğumuz, kader birliği yaptığımız, acısını, sevincini paylaştığımız, bende gençliğimi ve benliğimi bulduğum, anıları, hikayeleri olan kendi mahallem, köyüm. Bu mahallede, bayrak diktiğimiz alanda çocukluğumuzu geçirdik. Dilerim daha nice cumaları ve bayrak dikme törenlerini burada yaşayalım” dedi.


“BAYRAĞIMIZI ZİRVEDE GÖRMEK İSTİYORUZ”


Cuma namazı çıkışında mahalle sakinlerinin talebi olan törende Türk bayrağını sürekli zirvede görmek istediğini belirten Kaplan, “Biraz önce hocamın da duasında ifade ettiği gibi bayrak bizim için önemli ve birleştirici bir unsurdur. Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğruna ölen varsa vatandır. Bizim için bayrak kutsaldır. O yüzden bugün de bir Cuma namazı ardından bayrağımızı mahallelimizle birlikte diktik. Bunun mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum. Doğduğum mahalleye hizmet ettiğimiz gibi inşallah önümüzdeki dönem 52 mahallemize de eşit hizmetleri götüreceğiz” diye konuştu.


“TEKELİ TEMİZLİĞİYLE ÖRNEK OLSUN”


Tekeli Mahallesi’nin temiz ve bakımlı olmasıyla örnek bir mahalle olmasını dileyen Kaplan, “Mahallemizdeki tüm evler bembeyaz, badanası yapılmış. Bütün sokaklar tertemiz. İnşallah köylümüz de buna sahip çıkacaktır, çevre kirliliğine meydan vermeyecektir. Malum burada herkesle hayvancılıkla tarımla uğraşıyor, ama herkes kendi evinin önünü temizlediğinde hiçbir pislik, kötü görüntü kalmayacaktır. Biz yaptığımız sürece değil, vatandaşlarımız sahip çıktığı müddetçe güzel köyümüz bu güzelliğini koruyacaktır. Tüm mahallelerimiz de bu durumu örnek alsınlar dilerim” ifadelerini kullandı.


“Diktiğimiz bayrak hem birliğimizi, dirliğimizi tesis etsin, hem de ülkemizin bölünmez bütünlüğünün simgesi olarak tüm Türkiye’ye de örnek olsun” diyen Kaplan, Tekeli Mahallesine ve Koçarlı’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 


Tıkla

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.