Traktör sürücülerine eğitim verildi

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Nisan 2019 11:59
Traktör sürücülerine eğitim verildi
Koçarlıda Traktör Sürücülerine, Karayollarına katılımlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar konusunda eğitim verildi.


Tıkla

Koçarlı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Büro Amirliği, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce ortaklaşa verilen eğitim, Koçarlı Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Alanında uzman ekiplerin katılımıyla düzenlenen eğitim programında, sürücülere trafik kuralları, güvenli sürüş teknikleri, traktörlerin sebep olduğu kazalar ve bu kazaların nasıl önleneceği, doğru traktör kullanımı ve ilk yardım konusunda eğitim ve bilgilendirme yapıldı.


AYDINLATMALAR VE YÜKLEME KONUSUNA AĞIRLIK VERİLDİ


Yaz ayların da traktör kullanımının üst sevilere çıkması nedeniyle, tarım araçlarının güvenli kullanımına yönelik gerçekleştirilen eğitimde, Türkiye genelindeki traktör sayılarının diğer motorlu araçlara oranları, traktör kazalarının nedenleri, traktör kazalarında sürücü ve araç kusurları, traktörlerde bulunması gereken donanımlar, muayenelerde dikkat edilen hususlar, traktörlerde yük ve yolcu taşıma esasları, Traktör ve Kasalarının Aydınlatma – Reflektör Sistemleri ve Kurallara Uygun Yükleme ve kazalarda ilk yardım konularında katılımcılara slaytlar eşliğinde bilgiler verildi.


AMAÇ CAN VE MAL GÜVENLİĞİ


Seminerde konuşan yetkililer, “Amacımız vatandaşların kullanmış oldukları motorlu araçları en güvenli bir şekilde nasıl kullanmaları gerektiği konularında bilgi vermek ve insanlarımızın canlarını ve mallarını emniyetli bir şekilde sürdürmelerini sağlamak. Bu eğitimler kazaların meydana gelmeden önce tedbir alıp kazaların önüne geçmektir "dedi.


Trafik görevlileri eğitim seminerlerinin devam edeceği ve denetimlerinde daha da sıklaştırılacağını da belirtti.













Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.