Tekerlekli sandalye hediyesi duygulandırdı

YAŞAM Haber Girişi : 26 Şubat 2018 10:23
Tekerlekli sandalye hediyesi duygulandırdı
30 yıl önce geçirdiği bir hastalık sonucu engelli olan Metin Yiğen’in ve ailesinin yüzü tam 10 yıl sonra bir nebze de olsa güldü.

Özel Haber

Tıkla

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Cincin mahallesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi Koçarlı AYBA ekipleri tarafından tekerlekli sandalye hediye edilen 49 yaşındaki Metin Yiğen’in ailesi sevincinden gözyaşlarını tutamazken, oğullarına tekerlekli sandalyeyi hediye eden Başkan Çerçioğlu’na ve Koçarlı AYBA çalışanlarına teşekkür ettiler.

30 yıl önce geçirdiği bir hastalık sonucu engelli olan Metin Yiğen’in ve ailesinin yüzü tam 10 yıl sonra bir nebze de olsa güldü.

30 yıldır felçli bir şekilde hayatını sürdüren Metin Yiğen’e tekerlekli sandalye hediye eden Koçarlı AYBA ekipleri, amaçlarının çeşitli nedenlerle sakat kalan veya doğuştan engelli olan vatandaşları topluma kazandırmak ve onları sosyal hayatın içerisine çekmek olduğunu ifade ettiler.

HER ZAMAN MUHTACIN YANINDALAR

Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Koçarlı AYBA Ekipleri kurulduğu günden bu yana gidilmedik mahalle ve çalınmadık kapı bırakmayarak yardıma muhtaç insanların yanında olurken, Sosyal Belediyeciliğin en önemli yönlerinden birisini de Koçarlı’da vatandaşa hissettiriyorlar.

Her açıdan yardıma muhtaç insanların gece gündüz yanında olan Koçarlı AYBA ekipleri aynı zamanda engelli vatandaşlarında yüzünü güldürmeye devam ediyor.  Koçarlı AYBA ekipleri Engelli vatandaşların da hayatını kolaylaştırma yönünde çalışmalar yaparak bugüne kadar yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa kullanım kolaylıklarına göre akülü sandalye veya tekerlekli sandalye yardımı yaptılar.

MUTLULUKTAN GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Koçarlı Cincin Mahallesinde yaşayan ve 30 yıldır yürüyemeyen 49 yaşındaki Metin Yiğen’i evlerinde ziyaret eden Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Koçarlı AYBA Ekipleri, Metin Yiğen’in tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayarak bir mutluluğa daha şahit oldular.

Tekerlekli sandalyeyi Metin Yiğen ve ailesine teslim eden AYBA ekipleri, ailenin mutluluğuna ortak olurken, Metin Yiğen’in anne ve babası ise mutluluktan gözyaşlarına hakim olamayarak ağladılar.

Metin Yiğen’in 30 yıldır kısmi felçi yaşadığı ve yakınlarının yardımı ile temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği öğrenilirken, Yiğen’in ailesi kendilerine yardım elini uzatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve Koçarlı AYBA çalışanlarına teşekkür ettiler.

BERBER HİZMETİ VE KIYAFET YARDIMI DA YAPILIYOR

AYBA ekipleri tarafından ayrıca Metin Yiğen’e düzenli olarak berber hizmetinin yapıldığı ifade edilirken, ihtiyaçları doğrultusunda kıyafet yardımı da yapıldı belirtildi.

Cemal Yıldırım - Koçarlı Haber



 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.