Tarım şurası ile ilgili görüşler bekleniyor

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ağustos 2019 12:00
Tarım şurası ile ilgili görüşler bekleniyor
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapacağı 3. Tarım ve Orman Şurası’nın Şura Yönetmeliği, Mayıs ayında Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Koçarlı İlçe Tarım Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Ekim ayında yapılacak olan 3. Tarım ve Orman Şurası için; tarım, orman, gıda ve hayvancılık ile ilgili görüş ve talep bildirmek isteyen Aydınlı üretici ve paydaşlarının görüş ve önerilerini beklediklerini duyurdu.

Tıkla


Yapılacak olan şura, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek.


Çalışma usul ve esaslarının düzenleneceği, hedefleri, işleyişi ve görevlerinin belirleneceği Tarım ve Orman Şurası ile bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminin geliştirilmesi, gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliğinin temini, kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyo-çeşitliliğin korunması ile bu kaynakların sürdürülebilir kullanımı, çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi, tarımsal ve hayvansal üretimin planlanması, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi, tarımsal piyasaların düzenlenmesi, orman ve mera yönetimi, tabiatın korunmasına ilişkin stratejilerin oluşturulması hedeflenmekte.


GÖRÜŞ SİSTEME OTOMATİK KAYDEDİLECEK


3. Tarım Orman Şurası tanıtım toplantısının yapıldığı 17 Temmuz 2019 tarihinden bugüne kadar geçen sürede katılımcılar “Görüşünü Bildir “ sayfasına yoğun ilgi gösteriyor.


Oluşturulan sayfa ile 2019 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Şura’ya kadar geçecek sürede bildirilen tüm fikir ve projelerin, 21 çalışma grubu tarafından incelenerek şura gündeminde yer alması planlanıyor.


Koçarlı İlçe Tarım Müdürlüğü sosyal medyada yaptığı duyuruda, “Görüş belirtme kısmında, vatandaş görüş bildirdiğinde e-maile gelen onay kutucuğunu onaylamadan görüş sisteme kaydedilmiyordu (Gerçek kişi olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla). Sizden gelen öneriden sonra bu onay kısmını kaldırıyoruz. Görüşünüzü bildirdiğinizde sisteme otomatik kaydedilecek” ifadelerini kullanarak görüş bildirmenin de kolaylaştığını aktardı.


Görüş bildirmek isteyen vatandaşların tarimormansurasi.gov.tr adresindeki görüş belirtme butonundan görüşlerini ve taleplerini paylaşabilecekleri duyuruldu.









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.