Süt Hijyeni kursu, kursiyerlerini bekliyor

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2019 11:07
Süt Hijyeni kursu, kursiyerlerini bekliyor
Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Koçarlı Halk Eğitim Merkezi ortaklığında Süt Hijyeni kursu açılacak.

Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Koçarlı Halk Eğitim Merkezi tarafından verilecek olan Süt Hijyeni kursu Koçarlı Ziraat Odası’nda gerçekleşecek. Kursa başvurular 16 Ekim Çarşamba günü sona erecek. 32 saat süreli olacağı söylenen kurs 21 Ekim Pazartesi başlayacak ve 25 Ekim’de tamamlanacak 5 günlük bir program olacak.

Tıkla


16 EKİM’E KADAR KURSA BAŞVURULAR TAMAMLANACAK


Kurs sonunda süt işletmeciliği yapan bir işletmeye gezi düzenleneceğini söyleyen İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, kursun ve gezinin masraflarının kendi taraflarınca karşılanacağını aktararak konu ile ilgili olan vatandaşlara kursa katılmaları çağrısında bulundu. Kursa katılmak isteyen çiftçilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne kimlik fotokopisi 16 Ekim tarihine kadar müracaat etmeleri gerektiği duyuruldu.


Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Aslı Sultan Bakırcı, “Koçarlı Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yaptığımız bir kurs olacak. Ziraat Odası ders işlenecek yer olarak bize sınıf desteği verecek. Çünkü bizim çiftçilere sunum yapacak bir ortamımız yok. Dersleri de İlçe Müdürlüğümüzdeki veteriner hekim ve ziraat mühendisi arkadaşlarımız verecek. Eğitimin sonrasında Halk Eğitim Merkezi bizim kursiyerlerimize belgesi verecek” dedi.


KURSUN AÇILMASI İÇİN 12 BAŞVURU GEREKLİ


Hayvancılık yapan çiftçiler için kursa katılımın çok faydalı olacağını söyleyen Bakırcı, “Kursa isteyen herkes başvuru yapıp katılabilecek. Hayvancılıkla uğraşan tüm çiftçiler, hatta sadece süt hijyeni konusunda bilgilenmek isteyen herkes başvurabilir, herhangi bir katılım ve başvuru şartı yok. 32 saatlik bir program sonucunda katılım belgeleri verilecek. Sadece bilmedikleri eksiklikleri tamamlamak için bir eğitim. Halkımız bu tür eğitimlere katıma konusunda yetersiz, kursun açılması için 12 öğrenciye ihtiyaç var. Daha birkaç öğrenci var. Daha fazla kursiyerin katılım sağlaması gerekiyor. Bu tür eğitimlere halkımız biraz daha ilgi duymalı” diyerek vatandaşı kursa çağırdı.


“AMACIMIZ HİJYENİK BİR ORTAMDA SÜT ÜRETİMİNİ SAĞLAMAK”


Süt hijyeni konusunda, hayvancılık yapan çiftçilerin daha hassas olmasını amaçlayarak kursu açtıklarını aktaran Bakırcı, “Kurs sonunda katılımcıları büyük süt ve süt ürünleri işletmelerine götürerek yerinden bilgi sahibi olmaları için ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu tür işletmelerde hijyenin nasıl sağlandığını görmeleri için gideceğiz. Amacımız çiftçilerin hijyenik bir ortamda süt üretmesini sağlamak. Yerel bir süt işletmesi açmak isteyen çiftçiler de bu kurstan oldukça faydalanacaklardır. Süt sağımında bilmedikleri veya dikkat etmedikleri hususlar olabilir. Sütün temizliği, sütün saklanma koşulları, taşınma koşulları gibi faktörlerin önemi ve nasıl sağlanacağı aktarılacak” ifadelerini kullandı.


Daha önce de Koçarlı’da böyle bir kursun açıldığını ve kursun ikinci kez açıldığını belirten Bakırcı, “Daha önceki kurs İŞ-KUR destekliydi, bu sefer bir ilgisi yok. İŞ-KUR destekli kurslarda derse devam zorunluluğu var. Bu kurs Halk Eğitim ile ortak olacak. Bu kursu alan kişiler de daha sağlıklı ortamda daha temiz süt üretimine dikkat edecek. Üreticiler daha hassas davranacak ve doğru bildikleri yanlışlardan vazgeçecekler” diye konuştu.









 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.