Sokakta bırakılan çöpler vatandaşı kızdırdı

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Kasım 2019 10:38
Sokakta bırakılan çöpler vatandaşı kızdırdı
Koçarlı Yeni Mahalle’de bulunan sokakta vatandaşın çöplerini yol kenarına dökmesi mahalle esnafını ve sakinleri çileden çıkardı.

Yol kenarına bırakılmış çöplerin ve atıkların sokaktaki ulaşımı dahi kötü etkilediğini belirten esnaf durumdan şikayetçi oldu. Sokağın zaten dar olduğunu ve sağlı sollu çöplerin de yolu daha çok kapattığını söyleyen esnaf, görüntü olarak da utanç verici bir hal olduğunu aktardı.

Tıkla


Sokağa gelişi güzel bırakılmış çöp yığınlarının çok rahatsız edici bir çevre kirliliğine neden olduğundan yakınan mahalle sakinleri yetkililerin de bu duruma bir çözüm bulmalarını bekliyor.


“YETKİLİLER GEREKENİ YAPMALI”


Sokağa bırakılan çöplerin ortadan kalması için belediyenin sokak başlarına konan çöp konteynırlarını arttırarak çözüm bulabileceğini belirten esnaf, “Sokak zaten çok dar, evlerin önüne araçlar da konuyor. Bunlar yetmezmiş gibi çöplerin de sokağa sağlı sollu rastgele bırakılması sokaktaki araç ve yaya trafiğini de olumsuz etkiliyor. Bu durumdan çok şikayetçiyiz. Kötü görüntüden bahsetmek bile istemiyorum. Çöplerin yeri sokak ortası mı olmalı. Tahtalar, çuvallar oraya buraya rastgele atılmış durumda. Sokaktan geçen ve sokağı gören herkes için çok rahatsız edici bir durum. Çöp konteynırları daha fazla olsa bu duruma bir çözüm getirilebilir diye düşünüyorum. Oraya buraya atılmış bu atıklar en azından toplanmalı, daha fazla sokak ortasında bulunmamalı” dedi.


“ÇEVREYE DUYARSIZ BİR MİLLETİZ”


Çevre temizliğine karşı vatandaşların daha duyarlı davranılması gerektiğini söyleyen sokak sakinleri de, “Sokağımızın temiz, düzgün ve bakımlı olmasını isterdik ama maalesef çevreye ve diğer insanlara karşı duyarsız vatandaşlar çöpleri istedikleri yere atıyor. Sokak ortasındaki tahtalar ve atıklar yürümemizi bile zorlaştırıyor. Kullanılmayan, atık olmuş malzemelerin yeri sokak ortası değil. Kimse bu kötü görüntüyü de görmek zorunda değil. Buraya bıraktıkları atıklarla kimsenin kimseye engel olmaya hakkı yok. Biz çevre temizliği ve bilinci konusunda yetersiz hatta duyarsız bir milletiz maalesef” diyerek isyanını dile getirdi.  













  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.