Sokak Hayvanları İçin Seferber Oldular

YAŞAM Haber Girişi : 08 Temmuz 2020 12:55
Sokak Hayvanları İçin Seferber Oldular
Koçarlı ilçesinde yaşayan minikler sokak hayvanları için kampanya başlattılar.

Koçarlı ilçesinde yaşayan minikler sokak hayvanları için kampanya başlattılar.

Tıkla


Aşırı sıcaklardan dolayı  sokakta açlıkla karşı karşıya kalan sokak hayvanlarının imdadına Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Gökçen Dinçer (10) ve Emine Çetinkaya(10)  yetişiyor.


Sokak hayvanları için esnaflardan ve vatandaşlardan para toplayarak, yiyecek alan minikler, hayvanlar için her gün sokak gezerek yiyecek bırakıyor.


“BU HAYVANLARA SAHİP ÇIKALIM”


Yaptıkları örnek davranışla büyük takdir toplayan Gökçen Dinçer  ve Emine Çetinkaya, “Aşırı sıcaklardan dolayı  hayvanların açlıkla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “İlçemizde bulunan esnaflarımı ve büyüklerimize giderek yardım istiyoruz. 


Bazen 0,50 Kuruş veriyorlar bazen 5 TL. bazen de hiç vermiyorlar. Biz bu sıcaklarda sokak hayvanlarına yardım etmek istedik, olmaya da devam edeceğiz”dediler.


SANKİ BİZİM KARNIMIZ DOYUYOR


Sokak sokak gezerek onlar için yiyecek bıraktıklarını ifade eden minikler, “Onların karınları doyduğu zaman kendi karnımız doymuş gibi hissediyoruz. Onlarla vakit geçirmekten dolayı çok mutluyuz. Ama bazen bizi yanlış anlıyorlar hiç para veriyorlar bizde çok üzülüyoruz.


 Sokak hayvanları bu dönemde gerçekten zor durumda. Evimizde eğer yemek artığı olursa lütfen çöpün kenarını koyalım diyerek yardım istediler.









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.