Sokağı işgal eden tarım aletleri isyan ettirdi

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Haziran 2019 11:35
Sokağı işgal eden tarım aletleri isyan ettirdi
Adnan Menderes Mahallesi, Hüseyin Sözer Caddesinde bulunan Türkmen Sitesi arka tarafına çiftçilerin tarım aletlerini bırakarak sokağı işgal etmesi Türkmen Sitesi sakinlerini isyan ettirdi.

Tarım aletlerinin sokağı kaplanmasından dolayı üzerinde oyun oynamak isteyen çocukların can güvenliğinden, sabahları traktörlerin sesinden dolayı uykularının bölünmesinden ve sakinlerin makinelerin işgalinden dolayı evlerinin önüne kendi arabalarını dahi koyacak yer bulamamalarından bir hayli rahatsız olan Türkmen Sitesi sakinleri çözüm bulunması için tarım aletlerini bırakan çiftçilere ve bu duruma ilgisiz kalan yetkililere seslendi.

Tıkla


ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ OYUNU


“TARIM ALETLERİNİN ÜZERİNDE OYNUYORLAR”


Türkmen Sitesi sakinlerinden Engin Özen, “Çiftçi vatandaşlarımız tarım aletlerini bizim sokağımızdaki kaldırımların üstüne, sokağın kenarlarına diziyor, sitenin, kaldırımın ve yolun önünü komple kapatıyorlar. Tarım aletlerini buraya koymalarının bize bir sürü zararı oluyor, rahatsızlık veriyor. Buradaki tarım aletlerinin üstünde çocuklar oyun oynuyor. Sitenin karşısı komple park alanı olduğu için çocuklar bu tarım aletlerinin üzerinde de oynuyor. Parkın yan tarafında da tarım aletleri var ve çocuklar oyun oynamak için bu sokaktaki tarım aletlerinin hepsinin üstüne çıkıyor. Benim küçük çocuğum yok ama burada herkesin çoluğu çocuğu var, bu durum bizi çok korkutuyor” diyerek şikayetini dile getirdi.


Çocukların burada oynarken can güvenliğinin olmadığından yakınan Özen, “Bu aletlerin buradan kaldırılması için birinin çocuğunun zarar mı görmesi gerekiyor? Bıyıklı da 4 yaşında bir çocuğun üstüne oynarken pulluk devrildi ve öldü. Bunun gibi bir olayın daha mı yaşanması gerekiyor? Şu makinelerin üzerine bir çocuk çıktığında oynarken eli bir yere sıkışsa Allah korusun zaten koparır. Birinin canı yanmadan yetkililer gerekli uyarıları yapmalı ve vatandaş da gerekli önlemini almalı, bu aletleri de birinin canı yanmadan buradan bir an önce kaldırsınlar” diyerek yetkililere seslendi.


“KENDİ ARABAMIZI KOYACAK YER BULAMIYORUZ”


Sokağın boydan boya işgal edilmesinden dolayı arabalarını koyacak yer bulamadıklarından da şikayetçi olan Özen, “Arabalarımızı sitenin önüne koymak istiyoruz, biz de arabamız evimizin önünde dursun istiyoruz ama kendi evimizin önüne park edemiyoruz. Çünkü sokak boyunca tarım aletleri işgal etmiş durumda. Yan sokakta herkes arabasını evinin önüne koyabiliyor ancak bizim evlerimizin önüne baktığınız zaman başka kişilerin tarım aletleriyle dolu” ifadelerini kullandı.


“TRAKTÖR SESİNDEN ERKENDEN UYANIYORUZ”


Sitenin önündeki tarım aletlerini almaya gelen çiftçilerin traktör sesinden sabahın erken saatinden uyanmak zorunda kaldıklarından şikayetçi olan Türkmen Sitesi sakini Abdullah Candan, “Sabahları erkenden saat 6’da işine gidecek çiftçiler tarım aletlerini almak için geliyorlar ve traktörlerini burada çalıştırıyorlar, bizim apartmanlarda yatak odalarımız hep bu tarafa bakıyor. Biz her sabah erkenden traktör sesiyle uyanmak zorunda kalıyoruz. Burası tarım aletleri alanı olmuş durumda. Tamamen bunun için ayrılmış gibi kullanılıyor. Buraya bırakılmasını çiftçilere söyleyen biri yok. Kendileri burayı tarım aleti bırakma yeri olarak görüyorlar artık ve herkes kafasına göre gelip buraya bırakıyor. Burada oturan da burada oturmayanlar da makinelerini buraya bırakıyorlar” diye konuştu.


“ŞİKAYET ETTİK AMA SONUÇ ALAMADIK”


Daha önce bazı birimlere şikayette bulunduklarını ancak geçerli bir sonuç alamadıklarını belirten Candaş, “Burası bir yaşam alanı ve biz sabahın 6’sında traktör sesiyle ayağa kalmak zorunda değiliz. Gitsinler kendi bahçelerine, tarlalarına koysunlar. Biz çok fazla rahatsız oluyoruz. Emniyete de bildirdim. Bunun onların işi olmadığını ve zabıtanın bakması gerektiğini söylediler. Seçimlerden önce belediyeye de gidip şikayet ettik ama sonuç alamadık. Umarız sesimiz duyulur ve yetkililer gereken uyarıyı veya yaptırımı uygular ve bu sorunumuz bir çözüme ulaşır. Bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

  


Necmiye KAPTAN




















 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.