Soba külleri tehlikeye davetiye çıkartıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ocak 2020 07:56
Soba külleri tehlikeye davetiye çıkartıyor
Soba külleri tehlikeye davetiye çıkartıyor

Koçarlı’da vatandaşlar tarafından çöpe dökülen soba külleri tehlikeye adeta davetiye çıkartıyor.

Tıkla


Koçarlı merkez de farklı mahallelerde bulunan çöp konteynırına dökülen sönmemiş soba külleri ufak çaplı yangına neden olurken, vatandaşları da tedirgin ediyor.


Soba küllerini küller için konulan kül konteynırına dökmeyerek dışına döken hem çevre kirliliğine hem de ufak çaplı yangınlara neden oluyorken  vatandaşlarında tepkisine yol açtı.


Koçarlı merkez Yeni Mahalle Çulhalar Caddesi üzerinde bulunan çöp konteynırına bir vatandaşın döktüğü sönmemiş kül rüzgarın da etkisiyle kısa sürede hem etrafa yayındı hem de alev aldı. Olay yerinden tesadüf eseri geçmekte olan vatandaşlar yanan çöpleri görünce müdahale ederek külleri topladı.


Duyarsız bir vatandaşın sönmemiş külünü çöpe döktüğünü ve rüzgarın da etkiyle beraber alev aldığını söyleyen mahalle sakinleri “Allah korusun, olası bir faciaya sebep verebilirdi” diyerek tepkilerini dile getirdiler.


YETKİLİLER UYARDI


Yetkililer kış aylarının gelmesiyle birlikte soba ve kalorifer küllerinin tam olarak söndürülmeden çöp konteynırlarına atılmaması gerektiğini belirttiler.


Çöp konteynırlarına bazı vatandaşların sıcak kül attıklarını dile getiren yetkililer, “Havaların soğuması ve sobaların yanmaya başlamasıyla beraber bu sorunla sıkça karşılaşıyoruz. Bu durum sonucu genellikle çöp kutusu yangınları çıkarak çöp toplama alanları zarar görmektedir. Ayrıca etrafa yayılan pis duman sonucunda çevre kirliliği oluşmaktadır. Bu tarz yangınların mahalle aralarında olması ise olası yangınlara da davetiye çıkartıyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyerek yayılıp, farklı yerlerde de yangınlara sebebiyet verebiliyor. Konteynırın içindeki evsel atıkların üzerine dökülen sönmemiş küller yanarak konteynırlarda yangınlar oluşturmaktadır. Hemşehrilerimizden bu konuda daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştular.


VATANDAŞI TEDİRGİN EDİYOR


Kül toplama yeri olarak belirlenen yerlere küllerin çoğu zaman atılmadığını ifade eden vatandaşlar, “Bazı vatandaşlarımız külleri kül dökme yerine değil de, rastgele yerlere atarak mahalleyi tedirgin ediyorlar ve bizleri de zor durumda bırakıyorlar. Hem etrafa dağılıyor, hem de yangınlara neden oluyor” dediler.







 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.