SICAKLIKLAR İLE BİRLİKTE SATIŞLARDA ARTIYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2019 10:03
SICAKLIKLAR İLE BİRLİKTE SATIŞLARDA ARTIYOR
Türkiye’nin büyük bir bölümünde olduğu gibi Aydın’ın tüm ilçelerinde ve Koçarlı’da hissedilen sıcaklıklar vatandaşları bunaltıyor.

Sıcaklar nedeniyle uzmanlar vatandaşları mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarırken, sıcak hava nedeniyle Vantilatör, klima ve su sebili satışları da artış gösterdi.

Tıkla


Sıcakların artmasıyla vatandaşları bunaltan sıcaklardan kurtulmak isteyen vatandaşlar serinlemek için kendilerini gölge ve serin yerlere atarken, bazı vatandaşlar ise işleri olmadıkça evlerinden ve dükkanlarından dışarı çıkmıyor.


Vantilatör, Klima ve su sebili satışları arttı


Etkili olan sıcak havanın ardından klima ve vantilatör satışlarında da artış yaşanıyor. Kavurucu sıcaklar nedeniyle evlerinde ve işyerlerinde duramaz hale gelen vatandaşlar, çareyi klima ve vantilatör satan mağazalara giderek serinletici ürünler almakta buluyorlar.


Serinlemek amacıyla bazı vatandaşlar klima alırken, bazı vatandaşlarda evlerine vantilatör alarak bir nebzede olsa sıcaklarla baş etmeye çalışıyorlar.


Sıcak havalarsan dolayı her daim soğuk su bulundurmak isteyen vatandaşlar ise su sebillerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Yoğun ilgi gören vantilatörler kalitesine göre fiyatları değişirken. Klimalar ve su sebillerinde ise yine kalite ve modeline göre fiyatlar farklılık göstererek alıcı buluyor. Etkili olan aşırı sıcakların klima, vantilatör ve su sebili satışlarının artmasına neden olduğunu belirten esnaflar, vatandaşların son günlerde klima ve vantilatörlere yöneldiğini ifade ettiler.


ESNAF SATIŞLARDAN UMUTLU


Beyaz eşya satıcılarının yüzü, sıcaklar ile bir nevi artış gösterirken esnafın yüzü Klima ve vantilatör satışlarının artmasıyla gülmeye başladı.


Sıcaklarla beraber vantilatör ve su sebili satışlarında yavaş yavaş artış olduğunu belirten esnaf Dilaver Aktarakçı “Sıcakların artması bizde vantilatör ve su sebili satışlarının artmasını sağladı. Evinde kliması olmayan vatandaşlarımız vantilatöre yöneliyor. Sıcaklıklar son günlerde daha da etkisini gösterdi ve satışlarda artış yaşandı. Vantilatör satışları ile biraz olsun işlerimizde hareketlilik başlattı. Vantilatör gibi su sebili satışlarında da hareketlilik oldu. Satışlardan umutluyuz inşallah sezon iyi geçer " dedi.


KLİMA VE VANTİLATÖR FİYATLARI DAHA DA ARTABİLİR


İlçe esnaflarından Hakan Topçu ise sıcak havaların satışlarda etkili olduğuna dikkat çekerek, “Sıcakların artması özellikle klima ve vantilatörlerde stokları tüketiyor. Her yıl oludğıu gibi bu yıl da sezonun başında fiyatlarda artışlar görünüyor. Bu yılda artış bekliyoruz. Durumu olanlar klima alırken olmayan vatandalar da vantilatör alıyor. Vantilatör satışları ile biraz olsun işlerimiz daha da açıldı" dedi.


VANTİLATÖR UCUZ SERİNLEME ARACI


Esnaf Hakan Topçu, satışların artacağını geçen yıldan tahmin ettiklerini ve talebe göre ürün bulundurduklarını ifade ederek, “Son günlerde artan sıcaklar vantilatör satışlarında artışa neden oldu. Stok yaptık ama stoklarımızda yavaş yavaş tükeniyor. Vantilatöre yapılan bu yüklenmenin asıl nedeni bana göre müşterilerin yüksek fiyatlar ile klima alamamasından kaynaklanıyor.  Bu da bizim işlerimizin açılmasına neden oluyor.” dedi.











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.