Servis şoförleri bilgilendirildi

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2019 12:03
Servis şoförleri bilgilendirildi
Koçarlı’da okul servis aracı ile öğrenci taşımacılığı yapan şoförler ile servis şoförlüğü hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği 23. Maddesi gereği yapılan toplantıya, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, ilçede görevli jandarma, polis, servis araçları taşıma şirketi yetkilileri, okul müdürleri ve servis araç şoförleri katılım sağladı.

Tıkla


Toplantının her yıl yapılan bir toplantı olduğuna dikkat çekilirken servis araçlarının eksiklerinin giderilmesi, şoförlerin ve öğrencilerin uyması gereken kurallar, servis araçlarında olması gereken özelliklerin anlatıldığı toplantıda servis şoförleri bilgilendirildi.


“ÇOCUKLAR BİZLERİ ÖRNEK ALIYOR”


Çocukların ilkokul ve ortaokul çağında çok fazla büyükleri örnek aldıklarını belirten ve olumsuz davranışları çok hızlı örnek olarak benimsedikleri hatırlatan eğitim görevlileri, “Öğrencilerin yanında davranışlarımıza dikkat edelim. Cep telefonuyla konuşmak, sigara kullanmak, yüksek sesle müzik dinlemek öğrencilerin yanında yapılmaması gerekenler. Küfürlü davranış ve hakaretleri gözlenen çocukları ailelerine ve öğretmenlere bildirmeliyiz. Öğrencilerin güvenliği için emniyet kemerini takmaları zorunlu, bunun için de şoför önce emniyet kemerini kendi takmalı, kazalara en önemli önlem öyle alınır. Şoför kendisi emniyet kemerini takmalı ki, çocuklardan da takmalarını isteyebilsin” dedi.


“KOÇARLI’DA DİSİPLİN VAR”


Çocuklardan dolayı oluşan olumsuz etkilerin de direksiyon hakimiyetini olumsuz etkilemesi, dikkat dağılması, tahammülsüzlük gibi etkileriyle kazaya sebebiyet verebileceği konusunda şoförleri uyaran konuşmacılar, “Çocuklar güvenlikleri için ön koltuğa oturtulmamalı, çocuklar çok hareketli, kendi güvenliklerini tehlikeye atacak ve şoförün dikkatini dağıtacak davranışlar görüldüğünde velilere ve öğretmene mutlaka bildirilmeli” diye konuştu.


Koçarlı’nın servis taşımacılığı konusunda disiplinli ve başarılı olduğunu aktaran konuşmacı, “Şoförlerimiz gayet disiplinli iyi durumda. Bu konuda yüzde 90-95 başarı var, fazla kusur bulamıyoruz, genel olarak memnunuz” dedi.


“ÇOCUKLARIMIZIN BURNU KANAMASIN”


Araçların genel bakımı ve şoförlerin sorumluluklarının neler olduğunun altının çizildiği toplantıda, “Çocukları indirip bindirdiğimiz yerlere dikkat edelim. Öğrenciler tam inip binmeden ve kapılarımızı kapatmadan hareket etmeyelim. Hava sıcakken kapıyı aralık bırakıp hareket etmek, kesinlikle çok sakıncalı. Trafikte diğer araçların anlayışlı olması gerek. Sollama yapılırken dikkatli olunur ve duruyorsa durulur. Boşuna servislerin arkasında ‘dur’ yazmaz, bu yazılar da okunur olmalıdır. Servis araçlarına dikkat etmeyen diğer trafikteki sürücülere de ceza yazılabilir. Amacımız çocuklarımızın burnu kanamasın, şehir içindeki trafik düzenlemesiyle ilgili sıkıntıları da gidermek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.