Servis araçlarına yakın takip

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ekim 2019 13:58
Servis araçlarına yakın takip
Koçarlı Birlik A.Ş’ye bağlı çalışan okul ve servis araçlarına yönelik çıkarılan yönetmelik kapsamında araç takip sistemi takıldı.


Tıkla

Servis araçları teknik donanımdan rehber personeline, şoför profilden güzergâhına kadar farklı kurum ve kuruluşları tarafından denetime altında olacak. Yeni uygulamalar kapsamında servis araçlarına zorunlu takip sistemi konulması şartı da getirilmişti.


İçişleri Bakanlığınca okul servislerine ilişkin güvenlik ve denetimler kapsamında yönetmelikle zorunlu hale getirilen servis araçlarının araç takip sistemiyle izlenmesi Koçarlı Şoförler Odası ve Koçarlı Birlik A.Ş’yi  de harekete geçirdi.


TAKİP SİSTEMİ OLMAYAN ARAÇ ÇALIŞAMAYACAK


Yeni yönetmelik gereği Koçarlı Birlik A.Ş’ye bağlı tüm servis araçlarına araç takip sistemi takıldığını belirten Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Şahin, “Öğrenci taşıma yönetmeliğine göre okul servislerinde mutlaka araç takip cihazı olması gerekiyor. Araç takip sistemi olmayan okul taşıtları da Büyükşehir Belediyesi’nden vize alamıyor. Vize alamayınca da çalışma izni çıkmıyor. Bunun için yasa gereği araç takip sistemini araçlarımıza taktırmak zorundayız. Takmamızda daha güvenli bizim için. Mesela taşıma şirketi olarak hangi aracın nerede olduğunu, nerede seyrettiğini, güzergahının dışına çıkıp çıkmadığını oturduğumuz yerden görebilme imkanına sahibiz bundan sonra. Aracı 24 saat boyunca takip edebileceğiz” dedi.


Servis araçlarını daha sıkı takip edilebilme avantajlarının olduğunu aktaran Şahin, “Saat 15:00’te okuldan çıkan bir servis aracının mesela Kızılcabölük’te 16:15’te olması gerekiyorsa ve o saat geldiğinde hala Çulhalar’da gözüküyorsa o şoförü arayıp Kızılcabölük’e neden vaktinde varmadığını sorabiliyoruz. Artık dakikası dakikasına servis aracının nereye gittiğini takip edebileceğiz” diye konuştu.


“ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİNİN GÜVENLİĞİ”


Aracın güvenliğinin de takibinin yapılabileceği sistemin getirdiği kolaylıklar arasında olduğuna vurgu yaparken asıl amacın öğrencilerin üst düzey güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen Şahin, “Bundan sonra servis araçları daha güvenli olacak. Her adımı görebileceğiz. Öğrencilerin de, ailelerin de içi daha rahat olacak. Koçarlı’dan çıkan bir aracın güzergahı dışında Kuşadası istikametinde gitme şansı yok. Biz bunu sistemden rahatlıkla görebileceğiz. Böyle bir durumla karşılaştığımızda hemen müdahale etme fırsatımız olacak. Bir uygulamayla telefonumuza da indirebileceğiz, indirdiğimiz uygulamadan takip edebileceğiz, aynı şekilde büromuzdan da takip edebileceğiz. Ayrıca aracın sahibi telefonuna indirdiğinde araç başka birisindeyse evinde oturduğu yerden takip edebiliyor. Park halindeki aracını da çalınmaya ve hırsızlığa karşı takip edebiliyor olacak. Tabi bizim birinci önceliğimiz öğrencinin güvenliği. Yasa gereği de zaten takmamız zorunlu” şeklinde konuştu.












Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.