Savaş Koçarlılılarla buluştu

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ocak 2019 13:57
Savaş Koçarlılılarla buluştu
AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın Koçarlı Programı, Koçarlı Latmos Kafe’de gerçekleşti.

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın Koçarlı Programı, Koçarlı Latmos Kafe’de gerçekleşti. Programa AK Parti Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti ve MHP Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları, mahalle temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Tıkla


Latmos Kafe’de kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen programın ardından Pazar esnafı ve Koçarlı çarşı esnafı ziyareti gerçekleştirildi.


Programda Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçildiği taktirde gerçekleştireceği projelerden bahseden AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “21 Mart’a iki ay gibi bir süremiz var. Belediye başkanlarımızı seçeceğiz, belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz, muhtarlarımızı seçeceğiz, önemli bir gün. Ama belediye başkanlığı seçimi ötesinde bir seçim bu, yerel seçimin ötesinde çok önemli, tarihi bir günü yaşayacağız 31 Mart’ta. 16 Nisan’daki referandumdan başlayan sürecin, 24 Haziran’ın devamı. Çok önemli bir eşik, ülkemizin geleceği adına önemli bir karın verileceği bir gün. Ben inanıyorum ki hem Aydın’da hem tüm Türkiye’de yine bir destan yazılacak, ve bu destan hem Türkiye’de hem dünyada konuşulacak. Coşkulu bir toplantıyla adaylarımızı tanıttık. Salonda bir değişim beklentisi vardı, ve biz 10 günden bu yana ilçeleri dolaşıyoruz. İlçelerde de cumhur ittifakı adaylarına aynı şekilde heyecan ve coşku var. Partimizin teşkilat mensuplarıyla, MHP teşkilat mensupları arasında çok güzel bir uyum var. Bu uyum 31 Mart’ta sandıktan çok güzel bir sonuç çıkacağını gösteriyor.


Aydın’da 17+1’, başaracağız ve bu başarı tüm Türkiye’de konuşulacak. Yerel yönetim konusunda vatandaşımız dertli, esnafımız dertli, muhtarlarımız dertli. Bu dertleri çözmek için yola çıktık. Aydın’ın sorunlarını biliyoruz, hep birlikte ve beraber çözüm üreteceğiz. Bizim kapımız her zaman muhtarlarımıza açık olacak” dedi.


“365 MİLYONU NE YAPTINIZ?”


En büyük projesinin bütçeyi çok iyi değerlendirmek olduğunu ve mevcut belediyenin bütçe ile ilgili tutarsızlıkları olduğunu vurgulayan Savaş, “Hazinenin gönderdiği kaynakları etkin ve verimli şekilde kullanacağız, en büyük projemiz bu olacak. Geliri gideri çok iyi bir şekilde yöneteceğiz, çünkü belediye bütçesinin bugün 200 katını daha önce çalıştığım kurumda yönettim. Sadece 5 yılda bu blediyenin ödediği reklam gideri 100 milyon. Belediyenin kasasına yılda 365 milyon para giriyor. Bu parayla ne yapıyorlar, ne yatırım yaptınız? Hangi kanalizasyonu yaptınız, hangi yolu yaptınız. Ortada hiç bir şey yok. Bunu kamufle etmek için sosyal belediyecilik yapılıyor. Bizim yaptığımız her iş şeffaf olacak, her kuruşun hesabını vereceğiz yaptığımız her ihale internette şeffaf olarak ilan edilecek.  Alt yapı, üst yapı bunlar konuşulmayacak. Bunlar zaten belediyenin yapması gereken işler. Biz Aydınla ilgili, Koçarlıyla ilgili, tarımla ilgili, turizmle ilgili neler yapmamız gerektiğini konuşuyor olmamız lazım. Hala büyükşehir belediyesinin imar yönetmeliği yok. Büyükşehir belediyeleri arasında imar yönetmeliği olmayan tek belediye Aydın Büyükşehir Belediyesi” diye konuştu.


“KAPI KAPI DOLAŞIP VATANDAŞA ANLATACAĞIZ”


İktidar partisiyle uyum içinde bir belediyenin önemine sık sık değinen Savaş, “Bizim en büyük gücümüz iktidarla birlikte seçimsiz geçireceğimiz 4 buçuk yılda uyum içinde çalışmamız. İl özel idaresinden belediyeye devredilen 23 tane gölet ama değerlendirilmedi. Biz yapamayacağımız projeler açıklamayacağız. Çiftçilikle, hayvancılıkla, üretimle, istihdamla ilgili projelerimiz olacak. Büyükşehir yasasında çok önemli bir madde var: Tarım ve hayvancılığı geliştirmeyle ilgili kararlar alabilir, yatırımlar yapılabilir. Biz bunu yapacağız. Kamyon kamyon patates, portakal alarak, kamyonla yem, gübre dağıtarak memlekette yaşayan çiftçinin problemlerine çözüm üretemezsiniz. Her şeyi 31 Mart’a kadar kapı kapı dolaşıp vatandaşa anlatacağız. Ben inanıyorum ki memleketini düşünen, çocuğunu düşünen herkes 31 Mart’ta sandıkta gereğini yapacak. Siyasi görüşümüzü bir kenara bırakacağız, aydın için kim daha iyi hizmet edecekse onu iş başına getireceğiz. Koçarlılılar da Koçarlı’da milliyetçiliğini yapacak. İktidarla birlikte yürüyen belediyelerin rahatlığı ortada, Aydın’daki problemler de ortada. Ben inanıyorum ki, 31 Mart sonrasında Aydın’da Koçarlı’da ve çevresinde çok güzel şeyler olacak. Daha yaşanabilir bir Aydın’da sorunlarımızı aşmış şekilde, kararlarımızı hep birlikte alacağız. Evde sağlık, evde bakımı çok iyi yapacağız, bütçemizi çok iyi şekilde yöneteceğiz” şeklinde konuştu.


“YÜZDE 65’LE REKOR KIRACAĞIZ”


Koçarlı’da rekor bir oy alacaklarını iddia eden AK Parti Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, “31 Mart’ta gerek Koçarlı’da gerekse Büyükşehirde AK Parti bayrağını dikeceğimizden hiçbir şüphemiz yok. Biz 24 Haziran seçimlerinde yüzde 60 oy alacağımızla ilgili bir iddia koymuştuk ortaya. Biz iddialıyız, yüzde 65 oyla Köşk’ün rekorunu inşallah kıracağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zorlamayla değil, gönüllere dokunarak ve 5 yıldır çalıştığımız gibi; kapı kapı, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak, kırdığımız gönüller, incittiğimiz dostlar varsa onların gönüllerini alarak partimizin büyüklerinin Koçarlı’ya olan destekleriyle hep birlikte bunu başaracağız. Koçarlı’nın makus talihini hep birlikte aşacağız. Üniversite ve yurt meselesini bu ilçede hep birlikte çözeceğiz. 31 Mart hepimizin bayramı olsun, huzurlu ve mutlu bir hafta diliyorum” dedi.


“BU İTTİFAK GELECEĞİMİZ İÇİN SONSUZA KADAR SÜRECEK”


Aydın’da 17 ilçe ve büyükşehirde büyük bir başarıya imza atacaklarını ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, bu ittifak seçime kadar değil, bu ülkenin geleceği için sonsuza kadar devam edecek bir ittifak. Ben Aydınımızın 17 ilçesinde ve büyükşehirde seçim yarışına giren cumhur ittifakı adaylarına şimdiden başarılar diliyorum. İlk günden beri söylüyoruz: 17+1 hedefi ile yola çıktık. Ve biz bunu söylerken laf olsun diye söylemiyoruz. 17 ilçemizde aday tespitleri yapılırken o ilçenin sosyolojisi, 2014 oy oranları göz önüne alınarak maksimum seviyede başarı elde etmek için çalışmalar yapıldı. İnşallah Koçarlı ilçemizde Köşk ilçesinin rekorunu kıracağız. Kalan 9 haftalık süremizde AK Parti ve MHP teşkilatlarımızla birlikte omuz omuza sandıkta Aydın’da cumhur ittifakını çıkartmak için elimizden geleni yapacağımıza inanıyorum. Allah yol açıklığı versin, yardımcımız olsun” dedi.


“BİR SANDALYE KAVGASI OLMAYACAK”


AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz da, “31 Mart’ta ülkenin bekası ve istikrarı için inşallah Aydın ve Koçarlı’ya AK Parti ve cumhur ittifakı adaylarımız tarafından bayrağı dikeceğiz. Nedim Başkanın da söylediği gibi inşallah biz 31 Mart seçimlerinden sonra birbirimizle yarışacağız. MHP ile ülkemizin bekası ile ilgili aynı noktada yürüyoruz. Biliyorsunuz ‘Beka sorunu var diyenlerin akıl sorunu var’ diyen bir zihniyet var. Kendilerine dönüp aynalarda bir bakmaları gerekiyor. Ülkenin sıkıntılı sürecine destek veren bir birliktelik var. Yerel seçimler de çok önemli ama 31 Mart seçimlerinde buna da bir cevap vermiş olacaksınız. Bu vebali oy verirken unutmayın. Cumhur ittifakında sandalye kavgası yok.  Çünkü liderlerimiz bunun kuralını baştan koydu. Bazı ilçelerimiz için kendi partileri açısından çok hoş olmamış gibi bir görüntü olabilir fakat burada bir kural var: Bir sandalye kavgası değil, ülkenin beka sorunu var. Bunun için bu formül bulundu. İnşallah bu birlikteliğimiz ilelebet bu ülkenin payidar kalması için devam edecektir. Şehir olarak öyle bir hale gelmişiz ki, vatandaşla konuşmak istediğimizde bizden yatırım, proje soran yok. ‘Suyumuz ne olacak, yolumuz ne olacak’ gibi rutin görevlerimiz soruluyor. Bunların ne olacağını anlatıp da sizlere yapıyoruz dememiz abes. Çünkü bizim yerel yönetimlere gelen arkadaşlarımızın boynunun borcu. Biz yeni projelerle geleceğiz inşallah, bizden desteklerinizi esirgemeyin” şeklinde konuştu.



















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.