SANAYİ TUVALETLERİ MİKROP YUVASI

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Eylül 2019 10:11
SANAYİ TUVALETLERİ MİKROP YUVASI
Koçarlı sanayi sitesinde bulunan umumi tuvaletler mikrop yuvası haline geldi. İnsan sağlığını tehdit eden tuvaletler pislikten geçilmiyor.

Sanayi sitesinde esnaflar ve müşteriler tarafından kullanılan tuvaletler kötü koku ve pislikten girilemez halde.

Tıkla


Tuvalet ihtiyacını görmek için bu tuvaletlere giden vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında adeta şok oluyorlar. Bu da “Koçarlı’ya yakışmayan bir durum. Kimse bu tuvaletlerin durumunu görmüyor mu” sorusunu akıllara getiriyor.


Koçarlı sanayi sitesinde vatandaşların kullandığı tuvaletler içler acısı durumda. Tuvaletlerin kullanılamaz durumda olduğu gözlenirken, pislikten ve kokudan tuvaletlerin içerisine dahi girilemez olmuş.


Pislikten içine girilemeyen tuvaletlerin nasıl kullanıldığı merak edilirken, tuvaletlerin bu durumunu gören ve gazetemize ileten vatandaşlar Sanayi sitesinde böyle bir görüntünün yakışmadığını söylediler.


“TEMİZLİK İMANDAN GELİR”


Vatandaşlar, Koçarlı belediye ait olan umuma acık tuvaletin bakımsız oluşuna tepki gösterdi.


Tuvaletlerin içler acısı durumunu gören vatandaşlar “Temizlik imandan gelir, temiz Koçarlı görmek istiyoruz. Sanayi sitesi de olsa unutulmamalı göz ardı edilmemeli. Burada çalışanlarda insan. Ama buraya affedersiniz hayvanlar bile gelip tuvaletini bu pisliğin içine yapamaz. Bir an önce bu tuvaletler ya yenilenmeli ya da temizlenmeli. Allah korusun bu tuvaletleri kullanan vatandaşlar hastalık kapabilirler” diyerek tepkilerini dile getirdiler.


Sanayi esnafı ise “Belediye ait umuma açık tuvaletin hali içler acısıdır. İnsan buraya gelmeye veya müşterilerimizi göndermeye utanıyoruz. Misafirimiz geliyor. Tuvalete gitmek istese nereye göndereceğiz. Biz esnaf olarak utanıyoruz. Belediye tarafından buraya gereken özenin intizamın gösterilmesi gerekiyor. Yetkililerin buraya gelip görmeleri gerekiyor ve gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz. Bizim isteğimiz bu tuvaletin bir an önce bakımının yapılmasıdır” dediler.


SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERİLMİŞTİ


Koçarlı sanayi esnafı ayrıca, seçim döneminde siyasilerin ve Belediye Başkanının sanayi sitesini ziyaret ettiğini ve tuvaletlerin bu durumunu görerek yapım sözü verdiklerini hatırlatarak “Belediye Başkanımız seçim çalışmalarında sanayi esnafı olan bizleri ziyaret etti. Kendisine tuvaletlerin durumunu gösterdik. Yapılacağını söyledi ama seçimden sonra unutuldu. Bu pisliğin bir an önce temizlenmesini istiyoruz. Hoş bir görüntü değil. Gelip görsünler kullanmaya çalışsınlar, tuvaletler kullanılacak durumda değil. Bu tuvaletleri sanayi sitemize nasıl yakıştırıyorlar. Burası esnafın kalbinin olduğu yer adeta. İlçemize dışarıdan gelen kişiler müşteriler tuvalet sorduğunda yok demek zorunda kalıyoruz diyoruz. Var gibi görünüyor ama kullanılacak durumda değil. Biz modern bir tuvalet istemiyoruz. Bırakın modern olmayı verilen sözler bile tamamlanmadı. Belediye Başkanımızdan bu konunun takipçisi olmaya çağırıyoruz. Ve sanayi sitemize gelerek tuvaletlerin durumunu kendi gözleri ile görsün istiyoruz. O zaman bizim ne demek istediğimizi başkanımız daha iyi anlayacaktır” dediler.   


















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.