Polis Teşkilatının 174. yıldönümü Koçarlı’da kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Nisan 2019 12:33
Polis Teşkilatının 174. yıldönümü Koçarlı’da kutlandı
Polis Teşkilatının 174. yıldönümü Koçarlı’da kutlandı


Tıkla

Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda, Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.


Düzenlenen tören Koçarlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı ve bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.


Törene; Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hakan Akın, MHP Koçarlı İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çoban katılım sağladı. 


“POLİS, ÜLKENİN HUZURU İÇİN CANINI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEYECEKTİR”


Törende konuşma yapan Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, “Ülkemizin ve milletimizin huzuru, can ve mal güvenliğini, zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren Türk Polisi olarak 174. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşıyoruz. Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım. Huzur ve güvenliğin teminatı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı polis teşkilatımız, doğruluk ve dürüstlük ilkeleri ışığında hukukun ve demokrasinin üstünlüğünü, yasalar çerçevesinde hakim kılmak için her türlü gayreti gösterme azim ve kararlılığı içindedir” dedi.


Polis teşkilatı olarak özverili çalıştıklarını ve her zaman çalışacaklarını paylaşan Mollaoğulları, “Çağımızın en ileri teknolojik imkanlarını kullanarak suç ve suçlularla mücadelede kararlı çalışmalarını sürdüren Polis Teşkilatının her kademedeki personeli, görevini yerine getirirken insan haklarına saygı, tarafsızlık, iyi niyet, sevgi ve hoşgörü ilkelerine bağlı kalacaktır. Polis, Anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetki cesaret ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyecektir. Polisin hedefi öncelikle suçun işlenmesini önlemektir. Eğer suç işlenmiş ise suçla ilgili delilleri ve şüphelileri tespit ederek, yakalayıp adli mercilere teslim etmektir” ifadelerini kullandı.


“GÖREVİNİZİN SUÇLUYU CEZALANDIRMAK DEĞİL, ADALETE TESLİM ETMEK”


Meslektaşlarına seslenerek görevin ilkelerini hatırlatan Mollaoğulları, “Değerli meslektaşlarım, hizmette adil ve tarafsız olunuz. Halkla güvene dayalı ilişkiler kurunuz. Görev ifa ederken dayandığınız en temel güç hukuk kuralları olmalıdır. Suçluyla mücadele ederken görevinizin onları cezalandırmak değil, adalete teslim etmek olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Bu duygu ve düşüncelerle teşkilatımızın 174. kuruluş yıldönümünü kutluyor, vatanı ve milleti uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anıyorum. Halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.


Türk Polis Teşkilatının yıldönümünü kutlayan Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, “Ülkemizin güveni ve huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin canı pahasına fedakarca çalışan, büyük bir gayret ve disiplin içinde kararlılıkla hareket eden Türk Polis Teşkilatımızın 714. yıldönümü vesilesi ile başta Koçarlı İlçemizde görev yapan tüm polislerimizin ‘Polis Haftası’nı kutlar; şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize esenlikler dilerim” şeklinde konuştu.
































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.