Pazaryerindeki şemsiyeler korkutuyor

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Kasım 2019 10:48
Pazaryerindeki şemsiyeler korkutuyor
Koçarlı’da her Pazartesi kurulan ilçe pazarındaki tezgahların üzerini örten şemsiyelerin tehlike saçması vatandaşa isyan ettirdi.

Pazartesi günleri Koçarlı’da kurulan ilçe pazarı esnafının tezgahlarının üzerine güneşten ve yağmurdan korunmak için kurduğu şemsiyelerin devrilme tehlikesi saçtığı gerekçesiyle vatandaş pazarda rahatsız olduğunu dile getirdi.

Tıkla


Pazar tezgahlarını ve kendilerini güneşten veya yağıştan koruma amacıyla tezgahların üzerine açılan şemsiyelerin rüzgarlı havada sallanarak pazardaki tüm vatandaşları korkuttuğu ve olası bir kazaya davetiye çıkardığı öne sürüldü. Defalarca yetkilileri sosyal medya üzerinden uyardıklarını ifade eden vatandaş, insan hayatının hiçe sayıldığını savundu.


VATANDAŞ YETKİLİLERE SESLENDİ


Daha önce pazardaki şemsiyelerin birkaç kez devrilme tehlikesiyle karşılaştığını hatta devrildiğini söyleyen vatandaş, şemsiyelerin de büyük olmasından dolayı düştüğünde bir çocuğun kurtulma şansının olmadığını iddia etti. “Önlem alınması için birinin can vermesi mi gerekiyor” diyerek isyan eden vatandaş, yetkililer tarafından pazar şemsiyeleri için bir an önce önlem alınmasını istedi.


“BİRİNİN CANININ MI YANMASI GEREK?”


Birinin canı yanmadan pazardaki şemsiyelerin sabitlenmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Zencir isimli vartandaş, “Yaşlısıyla, çocuğuyla halkımız pazara çıkıyor ve pazar tezgahları üzerine örtülen şemsiyeler her an devrilebilir, pazarda gezen herkes tehlike altında. Sert bir rüzgar esse, şemsiyeler insanların üzerine düşecek, hiç güvenli durmuyorlar. Zaten sürekli sallanıyorlar, her an devrilecek gibiler. Biz korku içinde pazarda gezmek istemiyoruz. İnsanlar pazarda çocuğuyla, bebek arabasındaki bebeğiyle huzur içinde alışverişini yapsın. Daha önce de devrildiğini gördük. Buna önlem alınması için birinin canının mı yanması gerekiyor? Birinin çocuğuna, canına zarar gelmeden, Allah korusun biri ölmeden buna bir çözüm bulunmayacak mı? Bir tehlikeye önlem alınması için her zaman birilerinin ölmesi bekleniyor, her zaman böyle mi olmak zorunda? Yetkililerin pazaryerindeki can güvenliğini bir an önce sağlaması gerekli. İnsan sağlığına ve cana önem verilmezse çok yazık olur. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” diyerek durumdan şikayetçi oldu.      

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.