Pazarın ateşi söndü, cepler rahatladı

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 10:24
Pazarın ateşi söndü, cepler rahatladı
Koçarlı’da pazar tezgahlarındaki fiyatların bir nebzede olsa düşmesi vatandaşları sevindirdi.

Koçarlı ilçe pazarında sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüş yüzleri güldürdü. Vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüşten memnun olduklarını belirtirken, pazar esnafı da fiyatların makul olduğunu, düşen fiyatlar ile tüketicinin de alım gücünün bulunduğunu söyledi.

Tıkla


Pazar esnaflarından Mustafa Yılmaz, “Biz 5, 10 kazanıyoruz. Sebze ucuzladı, meyve ucuzladı. Kışın domatesi 10 liraya alıyordu, şu anda 1 liraya kadar düştü. Bugün pazar piyasası gayet normal, alım gücü var. Şükür biz de para kazanıyoruz. Kazanmasak zaten bu işi yapmayız” diye konuştu.


Pazarda alışveriş yapan vatandaşlardan Hakan Algün ise, "Fiyatların bazıları pahalı, bazıları makul. Yaz aylarında bazı sebzelerde daha düşük fiyatlar bekliyoruz ama orta düzeylerde fiyatlardan alıyoruz” ifadelerini kullandı.


PAHALI FİYATLAR GERİDE KALDI


Sebze meyve fiyatlarının tavan yaptığı günler geride kalmaya başlıyor. Pazar yerinin ateşi artık düşüyor. Düşen fiyatlar da esnaf ve vatandaşa bir nebze de olsa nefes aldırıyor.


Pazarcı esnafı Kadir Çelik, “Pazar yerlerinde sebze - meyvenin ateşi düşüyor. Artan fiyatlara karşılık Pazar yerlerinden elini eteğini çeken vatandaş 2 haftadan bu yana düşen fiyatlarla torbalarını doldurmaya başladı. Vatandaş artık sebze meyve alabiliyor. Mevsim şartlarının da normale dönmesiyle birlikte ürün fiyatlarında düşüşler devam edecek diye düşünüyorum” dedi.


Vatandaşlar ise fiyatların daha da ucuzlamasını beklediklerini söyleyerek, pazar torbalarını rahatlıkla doldurabileceğimiz daha güzel günleri bekliyoruz diyerek fiyatların da azalmasının istediler.


“BAYRAMDAN SONRA FİYATLAR DAHA ÇOK DÜŞECEK DEMİŞTİK”


Pazarda sebze tezgahı olan başka bir isim Harun Kısık ise de, fasulye, barbunya fiyatlarının 5 ile 8  TL’den başladığını, kabak, Patlıcan, biber fiyatlarında ise düşüş yaşandığını ifade ederek “Fiyatlar geçtiğimiz aylarda çok yüksekti. Fiyatlar düşünce vatandaşın da yüz güldü. Bayramdan sonra fiyatlarda daha fazla düşüş yaşanacağını söylüyorduk ve öyle de oldu. Önümüzdeki günlerde biraz daha düşüş bekliyoruz. Ondan sonra da o seyrinde devam eder ve sezon fiyatları tam olarak yerine oturur” dedi.


“VATANDAŞ RAHATLADI”


Patates, soğan tezgahı olan pazarcı esnafı ise, patatesin 3 - 4 kilosunu 10 TL’ye, soğanın da kilosunu 2 TL’ye sattığını ifade etti. Fiyatların vatandaşın yüreğine bir nebze olsun su serptiğini söyleyerek, “Kış aylarında vatandaş evine yiyecek bir şey almakta oldukça zorlanıyordu. Yaz sezonunun açılmasıyla insanlar rahatladı, fiyatlar ilaç gibi geldi. Fiyatların bayramdan sonra biraz daha düşmesini bekliyorduk, düştü. İnşallah daha da düşer” şeklinde konuştu.


























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.