Pazarcıların ' Katı Atık' zaferi

GÜNDEM Haber Girişi : 03 Şubat 2020 09:26
Pazarcıların ' Katı Atık' zaferi
Koçarlı Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta ilk kez uygulamaya konulan katı atık bedeli ücretinin iptal edilmesi pazarcı esnafını sevindirdi.

Koçarlı Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta ilk kez uygulamaya konulan katı atık bedeli ücretinin iptal edilmesi pazarcı esnafını sevindirdi.

Tıkla


Koçarlı Belediyesi Mecliskararıyla geçtiğimiz hafta ilk kez pazarcı esnafından katı atık ücreti topladı. Toplanan katı atık ücretlerine isyan eden pazarcılar işgaliye ücretinin yanında bir de katı atık ücreti ödemenin kendileri için külfet olduğunu söyleyerek, şikayetlerini gerek belediyeye gerekse farklı kurumlara iletmişlerdi. Pazarcı esnafı tarafından haksız yerel alındığı ifade edilen katı atık ücreti yapılan yoğun şikayetler sonrası Koçarlı Belediyesi tarafından kaldırıldığı iddia edildi.


PAZARCI MECBUR KALDI


Koçarlı Belediyesi geçtiğimiz hafta pazarcı esnafından ‘evsel katı atık ücreti’ ödemelerini talep etti. İşgaliye bedeli hariç herhangi bir bedel ödemeyi reddeden pazarcı, mecbur kalınca katı atık bedelini de ödemek zorunda kaldı.


Konuyu bağlı oldukları odalara ve belediye ile bazı kurumlara ileten pazarcılar haklı bulunduğu ve la katı atık ücretinin kaldırıldığı ifade edildi.


İADESİNİ İSTİYORLAR


Katı atık ücretine ilişkin açıklama yapan pazarcılar, “Koçarlı Belediye Başkanlığınca pazarcı esnafımızdan yasal olmadığını düşündüğümüz katı atık bedeli ücreti talep edildi. Encümen kararı ile bu ücretin belirlendiğini zabıta ekiplerimiz dile getirdi. Ancak biz işgaliye bedellerimizi zaten ödüyoruz. Bu işgaliye bedellerinin içerisinde katı atık ücreti de dahil oluyor. Haksız olarak alınmak istenen Evsel Katı Atık Bertaraf Ücretiyle ilgili yaptığımız şikayetler yerine ulaştı ve aynı gün bu ücretin tekrardan alınmayacağı ifade edildi” diye konuştular.


Evsel Katı Atık Bertaraf Ücreti ödemek zorunda kalan pazarcı esnafı ayrıca Koçarlı Belediyesie müracaat ederek ödedikleri paranın iadesini yada işgaliye borçlarından mahsubunu talep edeceklerini ifade ettiler.


Pazarcı esnafı ayrıca belediyenin iade ya da mahsup işlemini reddetmesi halinde yeniden şikayetçi olacaklarını iddia ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.