Parklardaki kırık lambalar isyan ettiriyor

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2019 09:57
Parklardaki kırık lambalar isyan ettiriyor
Koçarlı’da parklardaki lambaların kırık ve yanmıyor olması vatandaşa adeta isyan ettiriyor. Ciddi ışıklandırma sorunu görülen parkların gece geç saatlerde ise tehlikeli olduğu ifade ediliyor.

Koçarlı’da, yanmayan ve kırık olan park lambalarından dolayı bazı parkların ve sokakların karanlığa gömülmesi, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Tıkla


Parklardaki lambaların yanı sıra bazı sokaklarda yer alan sokak lambalarının da kırık olması vatandaşlar tarafından tepki çekiyor. Yanmayan ve kırık olan lambalardan dolayı etrafın çok karanlık ve tenha göründüğünü belirten vatandaşlar çözüm talebinde bulundu.


“IŞIKLANDIRMANIN OLMAMASI BİZİ TEDİRGİN EDİYOR”


Çocuk parklarında lambaların hemen hemen çoğunun kırılmış ve patlamış olduğu gözlerden kaçmazken ışıklandırmanın da lambaların gördüğü hasarlardan dolayı ciddi ölçüde az olduğu dikkatleri çekti. Işıklandırmanın yetersiz olmasından dolayı da vatandaşın akşam saatlerinde kendilerinin de çocuklarının da parktan faydalanamadığı öğrenildi.


Işıklandırmanın yetersizliğinden dolayı parkın geç saatlerde kötü niyetli kişilerin yuvası olabileceğini iddia eden vatandaş, “Parkların bazılarında ışıklandırma hiçbir şekilde yok. Ya lambaları patlak ya da lamba hiç yok, park akşam olunca kapkaranlık bir yer oluyor. Bu da ister istemez bizi tedirgin ediyor. İyi havalarda akşam parka gidip vakit geçirmeyi bırakın yanından geçmek bile ürkütücü. Parkların bu şekilde olmaması lazım, herkesin rahatlıkla faydalanabildiği mekanlar olması gerek. Hava kararınca haklı olarak parkta kötü niyetli kişilerin olmasından da endişeleniyoruz. Çünkü parklarda içki şişelerine bile rastlıyoruz. Karanlık ve tenha olan parkların bu tür kişilerin yuvası haline gelmesinden korkuyoruz” şeklinde konuştu.


BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM İSTİYORLAR


Yanmayan ve kırık olan parklardaki lambalardan dolayı akşam saatlerinde dışarı çıkıp rahatlıkla parkta vakit geçiremediklerini belirten vatandaş, “Akşam olunca parka inmek istesek göz gözü görmüyor. Deyim yerindeyse parklarda insanı kesseler kimsenin ruhu duymayacak derecede karanlık. Durum böyle olunca insanımız da parklara çıkmaktan tedirgin oluyor. İnsanlar çekincelerinden akşam saatlerinde parkların yanından bile geçmeye korkuyor. Bu duruma bir an önce çözüm bulunsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.


“BU DEVİRDE İNANILACAK ŞEY DEĞİL”


Park lambalarının uzun süredir kırık olduğunu, neden ve kimler tarafından kırıldığının da bilinmediğini söyleyen vatandaş, “Yetkililerin bu durumla bir an önce ilgilenmesi gerekiyor. Karanlıkta kaldık ve kimsenin uzun süredir umurunda değil. Parklarda ışıklandırmanın olmaması kadar ilkel bir durum olamaz. Hem de hemen hemen bütün parklardaki ışıklandırmalar bu şekilde çalışmıyor. Koçarlı gibi bir ilçenin parklarının karanlıkta kalması ve bazı sokak lambalarının da kırık olması bu devirde inanılacak şey değil” dedi.


“HIRSIZLIK VAKASINDAN KORKUYORUZ”


Parklarda ışıklandırma gibi temel bir ihtiyacın sağlanamamasından dolayı etrafta karanlıktan faydalanılarak hırsızlık vakalarının da yaşanmasından korktuklarını belirten vatandaşlar, tedirginliklerinin uzun süredir sürdüğünü ve bir an önce yetkililerin bu utanç verici duruma çözüm getirmeleri gerektiğini savundu.


Büyük mağduriyet yaşadıklarını aktaran vatandaş, “Çok mağdur durumdayız. Parklarda ışık yok, her taraf karanlık, çocuklarımız akşam dışarı çıkamıyor. Sonuçta ışığın yanmadığı ve karanlık olan her yerde kötü niyetli kişiler olabilir. Bu şekilde kendimizi güvende bile hissetmiyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz" diyerek isyan etti.















 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.