Özel Eğitim Sınıfı Hizmete Girdi

EĞITIM Haber Girişi : 03 Aralık 2019 14:32
Özel Eğitim Sınıfı Hizmete Girdi
Türk Kızılay’ın Özel Eğitim Sınıflarının Tefrişatı Projesi’yle, Koçarlı ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim sınıfları öğrencilerin hizmetine sunuldu.


Tıkla

Doğumlarından itibaren yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma daha fazla ihtiyacı olan çocukların eğitimleri için devlet okullarındaki “Özel Eğitim Sınıfları”nın tefrişatını yapan Türk Kızılayı,  Koçarlı Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan Cumhuriyet Ortaokuluna ait özel eğitim sınıfını da yenileyerek açılışını gerçekleştirdi.


Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Eğitim Sınıfı Öğretmenlerinden Şafak Ekmen, Kızılay’ın üstün katkıları ile hazırlanmış olan özel eğitim sınıfı açılışının gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  “Bundan bir yıl önce burada eğitim öğretime başladık ancak sınıflarımız çok yetersizdi. Araştırmalarımız sonucu Kızılay’ın birçok ilde özel eğitim sınıfları yaptığını öğrendik. Kızılay Aydın Şubesi ile iletişim kurduk. Böylece Türk Kızılay’ı bize çok güzel ve donanımlı bir sınıf hediye etmiş oldu. Kızılay’a sınıflarımıza yardım için teşekkür ediyoruz” dedi.


“Kızılay'a ve sınıfımıza destek veren herkese teşekkür ederiz”


Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Turgay Aslan ise yaptığı açıklamada, Özel eğitim sınıfının açılmasında emeği geçen başta Kızılay olmak üzere herkese teşekkür ederken, “Bu sınıf, Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görmelerine olanak sağlayacaktır. Bu sınıf özel öğrencilerimizin ihtiyacı olan araç ve gereçlerle donatıldı. Türk Kızılayı’na yaptığı katkılardan dolayı ve destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.


“İHTİYACI ÖĞRENDİK HAREKETE GEÇTİK”


Konuşmasında Koçarlı’da böyle bir sınıfın ihtiyaç olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren derhal gerekli çalışmaları yaptık diyen Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit ise “Bizim için böyle özel bir günde özel bir sınıfta olmak bizim için gurur verici bir hadise. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerin arkasındayız ve yardım etmeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit ayrıca Aydın’da 2019 yılı içerinde açılacak olan 2 özel eğitim sınıfından birinin Koçarlı’da olduğunu diğerinin ise önümüzdeki günlerde Nazilli’de açılacağını sözlerine ekledi.


“ÖNEMLİ BİR YATIRIM”


Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ise açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, Kızılay’ı ğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan afetlere kadar her türlü olaylara karşı her daim aktif görmek kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek , “Aynı zamanda eğitimde de Kızılay’ın duyarlı olması bizi sevindiriyor. Özellikle bir paydaş olarak eğitime dahil olması memnuniyet verici. Gerek ulusal, gerekse uluslararası baktığımızda Kızılay ülkemizin adını sıkça söz ettiren bir kurum. Bu vesile ile Kızılay’la gurur duyuyoruz ve ne kadar gurur duysak azdır. Bugün ilçemize çok önemli bir yatırım ve destek anlamında emeği geçen başta Kızılay Genel Merkezi olmak üzere ilde ki tüm sorumlu arkadaşlarımıza, yönetim kurulumuza çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sınıfın hazırlanmasında da emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim sınıflarının açılış kurdelesi, Kaymakam Fırat Çelik, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkan Yardımcısı Cengiz Altıntaş birlikte keserken, açılışın ardından Kaymakam  Fırat Çelik, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit’e  katkılarından dolayı plaket verdi.


Plaket töreni sonrası ise protokol ve katılımcılar özel eğitim sınıfını gezerken, sınıflarda eğitim gören öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.


Program Özel eğitim Engelli öğrencilerin hazırladığı oyunların sergilenmesiyle son buldu.





























 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.