Önce Emeklisin Dediler, 3 Yıl Sonra Maaşını Kestiler

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ocak 2019 10:00
Önce Emeklisin Dediler, 3 Yıl Sonra Maaşını Kestiler
Aydın’ın Koçarlı İlçesinde bir vatandaş malulen emekli olduktan 3 yıl sonra raporu iptal edilerek emekli aylığı kesildi.


Tıkla

Koçarlı’nın Birci mahallesinde geçimini çiftçilikle yaparak sağlayan 59 yaşındaki Mehmet Ali Görgen, 2013 yılında kanser hastası olduğunu öğrenmesi ile hayatı alt üst oldu. Evli ve 6 çocuk babası olan Görgen, yakalandığı hastalık sonrası işini de yapamazken, sıkıntılarından dolayı yüksek tansiyon hastalığına da yakalandı. Kısmi felç ve kalp krizi de geçiren Mehmet Ali Görgen’in şimdi sadece tek isteği malulen emeklilik aylığının yeniden bağlanarak ailesinin geçimini sağlamak.


2013 YILINDA KANSERE YAKALANDI


2013 yılından bu yana Akciğer kanseri hastalığı ile savaşan ve ardından 2015 yılında sol tarafı kısmi felç olan Mehmet Ali Görgen’in sağlık sorunlarını bununla da bitmiyor. Ayrıca yüksek tansiyon hastası olan Görgen, Emekli maaşı kesilmesinin hemen ardından ise kalp krizi geçirerek anjiyo oldu. 40 gün boyunca da ışın tedavisi gördü.


2015’TE MALULEN EMEKLİ OLDU 2018’DE İPTAL EDİLDİ


Mehmet Ali Görgen, 2015 yılının Temmuz ayında Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinden aldığı heyet raporuyla malulen emekli oldu. Daha sonra çeşitli dönemlerde verilen raporlarla emekliliği devam eden Görgen’in Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinden aldığı malulen emekliliği hak ettiğine dayanan raporu 2018 Kasım ayında İzmir Sağlık Kurulu raporu iptal ederek çalışabilir raporu ile yenilendi. Yenilenen raporla Mehmet Ali Görgen’in malulen emekli aylığı da kesilmiş oldu.


HASTALIKLARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ


Ailesinin geçim kaynağı olan emekli maaşının kesilmesiyle kendi iddiasına göre zor günler yaşamaya başladığını ifade eden Mehmet Ali Görgen, “Ben bu raporla 3 sene emekli maaşı aldım. 2015 Temmuz ayında ilk maaşımı aldım. 2018 Kasım ayında ise İzmir Sağlık Kurulu raporu iptal ederek çalışabilir raporu verdi ve emekli maaşım iptal oldu. Ben malulen emekliydim. Emekliliğim iptal oldu. Geçinemez oldum. Çiftçilikle uğraşıyordum ama şu an çalışabilecek durumda değilim. 2013 yılından bu yana Akciğer kanseri hastayım ayrıca 2015 yılında sol tarafım kısmi felç oldu. Ayrıca yüksek tansiyon hastasıyım. Emekli maaşımın kesilmesinin ardından ise kalp krizi geçirerek anjiyo oldum. Kanser hastalığımdan dolayı da 40 gün boyunca da ışın tedavisi gördüm. Kemoterapi tedavisi oldum, tedavilerim devam ediyor.  Ben bu saatten sonra iş yapamıyorum ama bu halimle yapabileceğim bir iş olursa yine de çalışır para kazanırım ve ailemin geçimini sağlarım.” dedi.


Sağlık sorunlarını yetkililere anlattığını ama henüz bir çare bulamadığını ifade eden Görgen, şimdi ne yapacağını bilmediğini, yetkililerden kendisine destek olmasını ve emekliliğinin geri verilmesini istedi.


EŞİ KANSER, OĞLU ENGELLİ


Birci Mahallesinde oturan ve önceden burada geçimini çiftçilikle sağlayarak 6 çocuk büyüten 59 yaşındaki Mehmet Ali Görgen’in tek gelir kaynağı Malulen emeklilik maaşı ve engelli bakım maaşıydı Mehmet Ali Görgen’in ev hanımı olan 46 yaşındaki eşi Şeniz Görgen ise meme kanseriyle mücadele ediyor. 


2 kız ve 4 erkek çocuk babası olan Mehmet Ali Görgen’in erkek çocuklarından biri de engelli. Malulen emeklilik maaşının kesilmesinin ardından engelli oğlu için aldıkları engelli maaşı ile geçimlerini sağlayan Mehmet Ali Görgen ve Ailesi, malulen emeklilik maaşının yeniden bağlanmasını istiyor. 


“EŞİM VE BEN KANSER HASTASIYIZ”


Mehmet Ali Görgen’in eşi  46 yaşındaki Şeniz Görgen ise “Ben kendim çalışayım diyorum ama sağlık sorunlarımdan dolayı benim de çalışma durumum yok. Durumumuz çok kötü. Hem eşim hem de ben kanser hastasıyız. 6 çocuğumuzdan biri engelli. Engelli oğlumuzdan bakım maaşı alıyoruz sadece. Ben de eşimde çalışamıyoruz. Sadece engelli oğlumuzun bakım maaşı ile ailemizin geçimini sağlıyoruz. Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından bize 7 Aralık tarihinde bir yazı geldi. Eşimin raporlarının çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tespit işlemleri yönetmeliğine göre  İzmir Bölge Sağlık Kurulu tarafından incelendiği ve eşimin yüzde 60 oranına uymadığı ifade edilmiş. Biz buna itiraz ettik. Tekrar heyet raporu için müracaat ettik ve Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 4 Mart tarihine gün verdiler. Yetkililerin bu konuda yardımcı olmasını istiyorum ve eşimin malulen emeklilik aylığının yeniden bağlanmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.





 




 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.