Okul Beklerken Yurttan Olduk

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Haziran 2020 14:05
Okul Beklerken Yurttan Olduk
Koçarlı ilçesinde hizmet veren (KYK) Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltıldı.

Koçarlı ilçesinde hizmet veren (KYK) Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltıldı.

Tıkla


İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayan öğrenci yurdu 500 öğrenciyi barındırıyordu.  Yapılan incelemeler sonucu öğrenci Yurdunun depreme dayanıksız olduğu gerekçe nedeni ile yıkılacağı günü bekliyor.


Öğrenciler, yurtta kalan eşyalarını toplarken çalışan memur ve işçiler ise Aydın’da bulunan Kredi Yurtlar kurumunda çalışacağı öğrenildi.


Yıkım kararının henüz çıkmadığını belirten yetkililer, “İlerleyen günlerde yıkım kararı çıkması halinde kamuoyuna açıklayacaklarını ve süreç hakkında bilgilendirme yapacaklarını belirtti.


İlçe esnafına ve halkına büyük katkı sağlayan Öğrenci Yurduna yıkım kararı alınması ilçede tepkilere neden oldu.


Alınan yıkım kararı ile şok olduklarını belirten Koçarlı’lı esnaflar, “İlçemiz çok ziyaretçi almayan bir bölge. Öğrenciler ilçemize katkı sağlayarak ekonomiye can katıyorlar. Bizler İlçemizde  okulun açılmasını beklerken, yurdun yıkılacağını öğrendik. Esnaflar olarak üzüldük” ifadelerini kullandılar.






KAPLAN SÖZ VERMİŞTİ


Öğrenci yurdunun yıkılmasına ilçede tepkilere neden olurken esnaflar, Belediye Başkanımız Nedim Kaplan 1 Ocak 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasında “İlçeye kalıcı yatırımlar kazandırmak istediğini belirterek, öğrenci yurdu müjdesi verdi. 


Yurdun proje görsellerini gösterdi. Bin 16 kişilik öğrenci yurdu projesi, 2020 yılı hediyemiz olsun. Taslak proje çıktı. Mimari proje incelemede. Bu proje halkımıza, esnafımıza, minibüsçü kardeşlerimize hayırlı olsun. İnşallah 2020 yılı içerisinde projenin temelini atmak bize nasip olur diye” konuşmuştu diyerek hatırlatmada bulundular.






STK’LAR TEK SES OLDU

Koçarlı Sivil toplum Örgüt Başkanları yurdun yıkılmasıyla ilgili ortak bir açıklama yaptı. Öğrenci yurdunun yıkılmasının ilçe ekonomisine büyük zarar vereceğini vurgulayan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın ve Koçarlı Birlik Başkanı Ali Karakuş, “Bizler Yeni yurdun yapılacağını ve Meslek Yüksek Okulun geleceğini beklerken depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile  yurdun boşaltıldığını ve yıkılacağı haberini alıyoruz.


Depreme dayanıksız olduğu bugün alınan bir karar değil yaklaşık 2 yıldan beri dayanıksız olduğu biliniyor. Biz STK Başkanları olarak yurdun yıkılmadan güçlendirilmesini ve acilen yeni bir yurdun da yapılmasını istiyoruz”diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.