Öğrencilere bilinçli internet kullanımı eğitimi verildi

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Nisan 2019 11:50
Öğrencilere bilinçli internet kullanımı eğitimi verildi
Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu Rehber Öğretmeni tarafından 8. sınıf öğrencilerine bilişim teknolojileri ve internetin bilinçli kullanılması konusunda eğitim verildi.

Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu yöneticileri, Rehber Öğretmen tarafından 8. sınıf öğrencilerine bilişim teknolojileri ve internetin bilinçli kullanılması konusunda eğitim verildiğini söyledi.

Tıkla


Eğitimin, son zamanlarda artan tehlikeli bilgisayar oyunları ve bilinçsiz sosyal medya kullanımı üzerine olduğunu ifade eden okul yöneticileri, "Öğrencilerin sanal dünyaya kendilerini fazla kaptırmayıp, sosyal dünyayla bağlarının kuvvetlenmesi gerekiyor. Son zamanlarda da üzülerek ve kaygıyla takip ettiğimiz gündemde Mavi Balina, Momo gibi tehlikeli bilgisayar oyunlarının yol açtığı acı olaylara rastlıyoruz. Bu yüzden de okulumuzun rehber öğretmeni tarafından 8. sınıf öğrencilerimize bilinçlendirme amaçlı bir eğitim verildi. Bunun yanı sıra internetin bilinçli, güvenli, etkin kullanımı konusunda da eğitim verildi. Sosyal medyanın gittikçe yaygınlaştığı günümüzde sosyal medya kullanımının önüne geçemeyiz. O yüzden sosyal medyanın bilinçli kullanımı konusunda öğrencilerimize aktarımlar yapıldı. Amacımız gençlerimizin internet bağımlılığını azaltmaları ve internette değil, ilişkilerinde sosyal olmaları” dedi.


"İNTERNET FIRSATLARI GİBİ RİSKLERİ VE ZARARLARI DA BULUNUYOR"


İnternetin birçok faydası ile birlikte aynı zamanda kötü amaçlı kullanımlar nedeniyle riskleri ve zararları da bulunduğuna dikkat çeken yöneticiler, "İnternet, hayatın bire bir kopyası olarak içinde fırsat veya risk olarak kabul edilebilecek birçok şey barındırmaktadır. Günümüzün gelişmiş teknolojilerinden olan bilgisayar ve internet kullanımının yaşamımızda istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi getirdiği kolaylıkların yanı sıra çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirdiği bilinen bir gerçektir. Bireylerde, okul çağındaki çocuk ve gençlerde oldukça sık görülen problemli internet bilgisayar kullanımı, sosyal ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile bağlarının zayıflamasına neden olmakta, akademik veya iş başarılarını düşürebilmektedir. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla böyle bir eğitim verildi” şeklinde konuştu.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.