Öğrenciler yayaların önceliğine dikkat çektiler

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 12:56
Öğrenciler yayaların önceliğine dikkat çektiler
Koçarlı Atatürk İlkokulu’nda 2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı ve Trafik Haftası nedeniyle Koçarlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çoban, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, İlçe Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tıkla


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, ilçede görev yapan trafik polisi Yunus Karataş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti. Konuşmanın ardından 3-A sınıfı öğrencisi Göknur Yokuş, “Trafik” adlı şiiri okudu.


Karayolları Trafik Haftası nedeniyle hazırlanan yaya öncelikli trafiğin önemini anlatan videonun izlenmesinin ardından Kaymakam Çelik ilçede “Yılın şoförü” seçilen Dursun Aktaş’a plaketini takdim etti.


“TRAFİK TAŞITLARDAN İBARET DEĞİLDİR”


Trafikte yaya önceliğine dikkat çekerek günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapan trafik polisi Karataş, “Trafik deyince aklımıza taşıtlar gelir. Oysa trafik sadece taşıtlardan ibaret değildir. İnsanlar ve hayvanlar da trafiği oluşturan olgular içerisindedir. Taşıtların, insanların ve hayvanların yollar üzerindeki her hareketine trafik diyoruz. Artan taşıt sayısıyla birlikte trafik sorunu da artmıştır. Günümüzde her birey trafikte bir faktördür, yayadır, yolcudur veya sürücüdür. Bu nedenle bu hafta herkesi ilgilendirmektedir. Trafik haftasının amacı insanları bilinçlendirmektir, eğitmektir, toplumun trafik konusunda duyarlılığını arttırmaktır. Ayrıca 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı olarak ilan edilmiş olup, yaya önceliği algısının güçlendirilerek tüm topluma yayılmasını amaçlamaktadır” dedi.


Trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığına değinerek öğrencileri bilgilendiren Karataş, “Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazaları ile hayatlarını kaybetmektedir. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu trafik kurallarına uymaktır. Trafik Haftası trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğrenerek bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Biz görevliler bu konuda özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekte olup, geleceğimizin mirasçısı olan siz değerli öğrencilerimizin de trafik kuralarına uymanızı ve büyüklerinizin de kurallara uymalarını sağlamanızı bekliyoruz” diyerek katılımcılar teşekkür etti.


YAYA GEÇİDİNDE YAYALARA DİKKAT ÇEKTİLER


Programa, okul önündeki yaya geçidine yaya öncelikli trafiğe dikkat çeken pankartlarla geçerek devam eden öğrenciler, yoldan geçen araçları durdurarak yayalara yol vermenin önemine dikkat çekmek için hazırlanmış broşürleri araç sürücülerine verdiler. Trafik polisleri eşliğinde yaya geçidindeki etkinliğini sürdüren öğrencilere araç sürücüleri verdikleri mesaj için teşekkür etti.



Necmiye KAPTAN



































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.