Öğrenciler, okul yolunun yapılmasını istiyor

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2019 16:44
Öğrenciler, okul yolunun yapılmasını istiyor
Öğrenciler, okul yolunun yapılmasını istiyor


Tıkla

Koçarlı’da bulunan Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne giden yolun bozuk olması, öğrenci ve servis şoförlerinin çilesi oldu.


Yeni Mahalle Durmuş Terzioğlu Caddesi üzerindeki Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne giden yol boyunca uzanan Kocababa Deresi’nin bir tarafının düzgün ancak bir tarafının toprak ve çukurlarla dolu olması hem öğrencileri hem öğretmenleri hem de servis şoförlerini çileden çıkarıyor.


Koçarlı İlçe merkezinde bulunan okulun yolunun bir türlü yapılmaması, öğrenci, öğretmen ve servis şoförlerinin tepkilerine neden oldu. Öğrenciler yolun bir an önce yapılması için yetkililere çağrıda bulunarak, "Kışın çamur var, yazın toz var. Yağmur yağdığında daha çekilmez oluyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, biran önce derenin diğer tarafındaki yolun da yapılmasını istiyoruz" dedi. Ayrıca öğrenciler okullarının hemen önünde uzanan derenin bakımsızlığından ve temizlenmemesinden kaynaklı oluşturduğu kötü koku ve görüntüden de rahatsızlığını dile getirdi.


ÖĞRENCİ DEREDEN GELEN KÖTÜ KOKUDAN DA ŞİKAYETÇİ


Derenin iki yanındaki yolun sadece bir tarafının taş döşeli olmasından dolayı aynı anda hem araç hem de yayaların dar yolu kullanmasının tehlike oluşturduğunu söyleyen öğrenciler, “Okulun tam önünden dere geçiyor ve etrafında herhangi bir koruma önlemi yok. Yol da dar olunca hem servis araçları hem de öğrenciler aynı anda yolu kullanırken zorluk yaşıyoruz. Derenin diğer tarafı da taş olsa öğrenciler ya da araçlar diğer yolu da kullanır. Ayrıca okulun önündeki dereden de yağmur yağdığında çok rahatsız edici koku geliyor. Dere çok bakımsız ve temizlenmediği için bu bizi rahatsız ediyor. Bu konuya da bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.


HEM SERVİS ARAÇLARI HEM DE ÖĞRENCİLER AYNI YOLDA


Derenin diğer tarafındaki yolu kullanamadıkları için aynı yolu kullandıklarını söyleyerek öğrencilerin ve kendilerinin tehlike altında olduğunu belirten servis şoförü, "Yolumuz asfalt değil, çamur. Kışın çamur, yazın toprak, toz oluyor. Yağmur yağdığında yoldaki çukurlar da dolunca biz de araçla o yolu kullanmak istemiyoruz, haklı olarak öğrenciler de o yolu kullanmıyorlar. Taş olan yol da dar olduğu için hem servis araçlarımız hem de öğrenciler bu yolda sıkışıyoruz. En azından bu konu ile ilgili gerekirse yerel yönetimlerimize, gerekirse de sesimizin duyulduğu her yere sesleniyoruz, yetkililerden rica ediyoruz, okul yolu yapılsın. Kış geldi çamur, toprak demeden çocuklarımız okula gelip gidiyor, biz de çocuklarımızı okula taşıyoruz ve burada tehlike arz eden durumların ortadan kalmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.




















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.