Nazlı Kaplan, “Nedim sert değil ama tuttuğunu koparır”

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mart 2019 11:33
Nazlı Kaplan, “Nedim sert değil ama tuttuğunu koparır”
Cumhur İttifakı Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan’ın eşi Nazlı Kaplan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde eşi Nedim Kaplan’ın çalışma temposunu ve bu tempoda eşine nasıl destek olduğunu paylaştı.

Her gün Kadın Kolları İlçe Teşkilatı ile birlikte gezerek Koçarlı’nın 52 mahallesini ziyaret ettiklerini belirten Nazlı Kaplan, “Her gün sahadayım. Ziyaret ettiğim yerlerle ilgili ajandama ayrıntılı notlar alıyorum, sadece ad, soy ad yazmıyorum. Nedim onu nasıl tanır, ona dikkat ediyorum, onu nasıl tanıyacaksa o şekilde ayrıntılı, açıklayıcı not almaya çalışıyorum. Her akşam telefonunu sessize almasını istiyorum ve ayrıntılı bir şekilde ona not aldığım kişileri anlatıyorum. Buna özellikle, bir şekilde zaman ayırmasını sağlıyorum” dedi.

Tıkla


“TUTABİLECEĞİ SÖZLERİ VERSİN”


3 kız çocukları olduğunu ve babalarına çok düşkün olduklarını söyleyen Kaplan, Eşime “Tutabileceğin sözleri ver” diyorum. Bizim 3 kızımız var, babalarına çok düşkünler. Çok ince, naif, kırılganlar, babalarıyla gurur duyuyorlar ve her zaman babalarıyla gurur duymalarını istiyorum. Karşılarına sonra bir vatandaş çıkıp da ‘Baban bize şu sözü verdi, tutmadı’ demesin ya da kızlarımın yanında babalarıyla ilgili olumsuz bir şey konuşulmasın. Onun için eşime yapabileceği sözleri vermesini istiyorum” ifadelerini kullandı.


Koçarlı’nın kendisi için de çok önemli bir yeri olduğunu aktaran Kaplan, “Aynı zamanda kendim de siyasette bulunduğum için başarılı olmayı ve verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi istiyorum. Biraz abartıp yalan söylemek siyasetin ceremesi belki de ama o siyasetçilerden olmak istemiyorum, çünkü ben Koçarlılıyım ve benim Koçarlı’dan başka gidecek bir yerim yok. Benim malım, mülküm, evim her şeyim Koçarlı’da. Bundan sonraki hayatıma da Koçarlı’da devam etmeyi düşünüyorum” diye konuştu.


“İNSANLARIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”


Nedim Kaplan’ın sert göründüğü ile ilgili eleştirilere ve belediyeden işçi çıkarılacağı yönündeki söylentilere yanıt veren Kaplan, “1 Şubat’tan beri sahalardayım. Şu ana kadar eşimle ilgili duyduğum tek eleştiri, Nedim’in sert görünmesi. Karşı taraf da bunu kullanıyor. Ama şöyle bir şey var, Nedim aslında sert değil, normal hayatında sert biri değil. Biraz inatçı bir yapısı olduğu için sert görünüyor. Çünkü yaptırım gücünü çok iyi kullanıyor. ‘Tuttuğunu koparıyor’ diyebiliriz. Mesela Koçarlı’ya İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu geldiğinde bile halkın önünde emniyet, jandarma ve belediye binası istedi. Hazırlıklı bir şey değildi. Bir-iki gün içinde de o para hesaba yattı. Nedim’e bundan dolayı sert diyorlar. ‘Belediye işçilerini işten çıkaracakmış, şunu yapacakmış, bunu yapacakmış’ öyle bir şey yok. 2 bin lira aylık alan insanların ekmeğiyle oynamayız biz. Bu vebali almam, konuyu yine çocuklarıma getireceğim. ‘Ata yapar, evlat öder’ derler. Babalarının yaptığı en ufak bir şeyden dolayı çocuklarımın vebal ödemesini istemiyorum. O yüzden hiç kimse işten çıkarılmayacak ve bir kişi işten çıkarıldığında Nedim Kaplan’ın karşısına ben çıkacağım” diyerek garanti verdi.


“İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ”


Yeni dönemde Koçarlı’da yeterince istihdam alanı oluşturulacağını savunan Kaplan, “Millet şimdi düşünüyordur. ‘Nazlı Kaplan bunu söylüyor ama yanında koşturanlara ne sözü veriyor?’ diye. Şu anda 70-80 kişilik, hafta sonları da 100 kişiye çıkan bir gönüllü ekibim var. Bu insanlara kimsenin yerini alma gibi bir vaat veya söz verilmiyor. Dediğim gibi, eşim yurt getirecek, emniyet binası gibi ilçenin eksikleri tamamlanacak. Sadece belediye için değil, istihdam sağlanacak yerler açılacağı için herkese o yönde iş sözü veriliyor” dedi.


Gün içinde nasıl bir tempoda çalıştıklarını bir anısıyla anlatan Kaplan, “2009 yılında eşim aday olduğunda ilk ziyaretime Atatürk Mahallesi’nde bazlama ve çemen yiyerek başlamıştım. O günü hiç unutmuyorum. O Atatürk mahallesinde insanların sıcaklığı beni motive etmişti. Çocuklarım o zaman daha küçüktü. Şimdi daha büyükler. Her gün sabah 9 buçukta sahaya çıkıyorum, eve girmem 6-7’i buluyor. Bazen geceleri de saha çalışması yapıyorum. Gün içinde nereden baksanız yaklaşık 11-15 kilometre arası yürüyorum. Bazen hiç arabaya binmeden arada uğramadığımız ev gözümüzden kaçmasın diye arkadaşlarla yürüyerek gidiyoruz” şeklinde konuştu.


“NEDİM KAPLAN’A ULAŞAMAYAN VARSA, BEN ULAŞTIRACAĞIM”


 Saha çalışmalarında duyuyoruz, Nedim Kaplan ulaşılmaz yanına dilekçeyle bile gidemezsin diyorlarmış. Benim eşimin iş yeri evinin altında. İş yerinin de kapısı yok. Eşim Belediye Başkanı olduğunda bir kişi ben ulaşamadım, beni içeri almadı, benim derdimi dinlemedi desin, ben Nedim Kaplan’ı o kişinin ayağına götüreceğim. Nerde olursa olsun. Seçime 18 gün kaldı. Ben 60 gün kala seçim çalışmalarına başladım. Gittiğim evlerdeki kadınlara, teyzelerimize kendi adıma söz veriyorum. Bugün nasıl seçim çalışmasına geldiysem, beş yıl boyunca da sizin mahallelerinize, evlerinize ziyaret etmeye devam edeceğim. Koçarlı halkının sesi olacağım. Bir sorunları, bir eksiklikleri varsa onlar yapılıncaya kadar takipçisi olacağım. Ben eşim Belediye Başkanı olduğunda kafam yerde değil dik gezmek istiyorum.  Çünkü benim de tutturan bir yapım var. Nedim bir söz verdiyse ben defalarca tekrar ederim. Nedim Kaplan’a ulaşamayan insanlara Nedim Kaplan’ı ben getireceğim. Ben bunu uzun süredir söylüyorum. Dükkanımızın ve evimizin adresini herkese verip, ‘Ulaşamazsanız her zaman bekliyorum. Nedim’i makamında bulamazsanız beni bulun, ben size Nedim Kaplan’ı getiririm’ diyorum. Herkes buyursun gelsin, adresimiz belli. Seçilelim veya seçilmeyelim, herkese kapımız her zaman açık” diyerek sözlerini tamamladı.

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.