Muhtarlar Günü Kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ekim 2020 10:18
Muhtarlar Günü Kutlandı
Muhtarlar günü dolayısıyla Koçarlı Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak kabul edilmesinin ardından Muhtarlar Günü kapsamında Koçarlı’da Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Tıkla


Törene, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Belediye Başkanı  Nedim Kaplan, Jandarma Komutanı, Emniyet Amiri, Kamu kurum ve Kuruluşların temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ile muhtarlar katıldı.


Törende Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu yaptı.


"MUHTAR HALKIN GÜVEN OYUYLA SEÇİLMİŞTİR"


Törende konuşan Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu “Genel ve Yerel sorunların ilgili kurumlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlı’dan Cumhuriyete taşınan önemli bir yönetim birimidir. Muhtar halkın güven oyuyla seçilmiş yerel yönetimin kılcal damarı ve demokrasinin temel taşıdır.


Muhtar mahallesinin bilgi toplama, işlem merkezi, bilgi bankası, alan hakimiyeti olan sevk ve idare noktasının en önemli rolü oynayan mühür beratlı, seçilmiş, siyasi kimliği olmayan tek yapıdır”dedi.


“MUHTAR VATANDAŞA DOKUNAN EL SICAK EL”


Yaptığı konuşmada,Muhtarlığın hizmet edebilirlik alanın daraldığını vurgulayan Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, “Muhtar devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimdir. Muhtarlarımız mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı, diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektir.


Muhtarlara 82 değişik kanun 354 madde de görev verilmektedir. Yerel yönetimlerin en küçük birimi olan muhtarlığın hizmet edebilirlik alanın daraldığını görmekteyiz. Yerel yönetimlerin görev ve yetkileri hizmet bütünlüğü açısından mahallenin merkezi yerel işlevleri birlikte yürüten özgün konumu sürdürmesi ön görülmektedir”dedi.


























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.