Muhtar Adayı Yıldız, “Yeni Mahalle için yeni bir Yıldız gerekli”

GÜNDEM Haber Girişi : 25 Şubat 2019 10:56
Muhtar Adayı Yıldız, “Yeni Mahalle için yeni bir Yıldız gerekli”
Koçarlı Yeni Mahalle Muhtar Adayı Mutlu Yıldız(42), mahallede çözülmesi gerektiğini düşündüğü sorunları aktardı ve muhtar seçilirse her zaman ulaşılabilen bir muhtar olacağının altını çizdi.

Şimdiki Yeni Mahalle muhtarının birinci azası olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Yıldız, “Postaneden gelen zarflar bile bana geliyor. Atılacak bir imza olduğu zaman önce azalardan biri atıyor, ondan sonra muhtar atıyor. Yani muhtarımızın aktif olmadığını düşünüyorum. Belli bir muhtarlık yerimiz var ama hep kapalı, muhtara ulaşılamıyor. Her zaman muhtarı arayıp nerede olduğunu sormak yerine, her zaman ulaşılacak ve yeri belli olan bir muhtar olması lazım. Benim dükkanımın yeri belli, dükkanımın üstünde de evim var. İhtiyacı olan ne zaman istese ulaşabilmeli. Ben daha aktif olacağıma inanıyorum” dedi.

Tıkla


“MAHALLEMİZ HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR”


Mahalleye hak ettiği hizmetin getirilmediğini dile getiren Yıldız, “Mahallemizde yapılan hiçbir şey yok diyebiliriz. Mahallemizin ihtiyacı olan hizmeti alamadığını düşünüyorum. Başka bir muhtar bir şey yapsa ‘Ben şunu şunu yaptım’ diyebiliyor. Ama bizim mahallemizde böyle bir icraat yok. 5 yıl süresince mahalleye hiç bir şey yapılmadı. Vatandaş şikayet ediyor, ‘Ben 5 yıldan beri yolumu yaptıramıyorum’ diye. Ama ben nasıl yardımcı olabilirim, ilk önce benim muhtar seçilmem lazım, ondan sonra da yapmadığım zaman benden hesap sorsunlar” diye konuştu.


“HERKES BİZE KOLAYCA ULAŞABİLECEK”


Muhtar olursa her zaman ulaşılabilen ve aktif biri olacağını savunan Yıldız, “Muhtarlığa gelip bekleyip gitmek olmamalı. Bir vatandaş mesela, tarlasını suladı geldi, zilime basar iki dakikada görüşürüz, 7/24 olayı budur. Daha da aktif olunabilir. Bence Yeni Mahalle böyle bir muhtarlığı hak ediyor. Çünkü burada bankalar var, Kredi Kooperatifi burada, Kapalı Spor Salonu burada, okulumuz var, öğrenci yurdu var. Ama bunlar için yapılan hiçbir şey yok. Benim işyerimin olduğu yer mahallenin tam ortasında bulunuyor. Böylece her yere çok hakim olurum. Muhtarlığın bir partisi yoktur. Yani hangi taraf belediye başkanı olursa onunla ilişkilerim iyi olur ve mahallemizin ihtiyaçlarını ve taleplerini iletebilirim” ifadelerini kullandı.


“GÖREV VE HİZMET İÇİN MUHTAR OLACAĞIM”


Mahallenin bir an önce çözülmesi gereken sorunlarını paylaşan Yıldız, “Ben mahalleliye 7/24 hizmet vereceğime inanıyorum. Para için veya başka bir şey için değil hizmet etmek ve görev yapmak için muhtar olmak istiyorum. Gencim ve isteğim de var. Zaten azalarım ve arkamda olan kişiler de belli. Azalarım da esnaflardan oluşuyor, kendilerine ait dükkanları, mekanları var. Emekli arkadaşlarımız da var. Her sokakta bir azamızın yeri var. Yani mahallede her birimiz kolay ulaşılabilir olacağız. Hepimiz de aktifiz, vatandaş geldiğinde hemen işi hallolacak. Vatandaşın bir işi veya derdi olduğunda bizi nerede bulacağını biliyor olacak.


Mahallemizde şu anda en önce yapılması gereken en önemli mesele yollarımız. Mahallenin yukarı tarafındaki yolların durumu berbat. Şu anki belediye başkanına bu iletilseydi yapılırdı diye düşünüyorum, o zaman benim söyleyecek bir sözüm olmazdı. Vatandaş bir şekilde aktif olan bir muhtara ulaşabilseydi, bu sorunlar yaşanmazdı. Belki ben aday bile olmazdım. Muhtar seçildiğim takdirde mahallede ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar da devam edecek. Yeni Mahalleli seçmen beni muhtar yapsın ki; sorunların nasıl çözüldüğünü görsünler” şeklinde konuştu.


Necmiye KAPTAN











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.