Muhtar Adayı Kaplan: “Mahallemize kadın eli değmeli”

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Şubat 2019 09:33
Muhtar Adayı Kaplan: “Mahallemize kadın eli değmeli”
Koçarlı Orta Mahalle Muhtar Adayı Şükran Kaplan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde muhtar seçilirse gerçekleştireceği projeleri ve mahallenin çözülmesi gereken sorunlarını paylaştı.

“Mahallemizin sakini değil, Sahibi olalım” ve “Mahallemize Kadın Eli Değmeli” sloganıyla orta mahalleden muhtar adaylığını açıklayan ve kendinden bahsederek, muhtar adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlatan Orta Mahalle Muhtar Adayı Şükran Kaplan, “Evli ve 2 çocuk annesiyim. Esnafım 33 yaşındayım. 20 yıldır Orta Mahalle’de ikamet ediyorum, 4 yıl ailemle birlikte yaşadım sonra evlendim ve Orta Mahalle’de yaşamaya başladım. Kendim bazı şeyleri görerek ve izleyerek mahallenin eksiklerinin olduğunu hissettim. Mahallemdeki birçok insanla iletişim içeririnde olduğum için onlarla da mahalledeki eksikler konusunda fikir alışverişi yaptık. Birçok şeye kendim faydalı olmak istedim. ‘Niye yetkim olup da daha faydalı olamayayım?’ diye düşündüm ve muhtar adayı olmak için yola çıktım.

Tıkla


Hizmet etmeyi sevdiğim için zorluklara göğüs gereceğime inanıyorum. Mahallemdeki seçmenlerimle birlikte mahallemizde olan sorunların bire bir içindeyim. Önce nerede büyüdüğümüzü ve neler yapabileceğimizi düşünerek sevgimizi, emeğimizi ve yüreğimizi ortaya koyduk. Çocuklarımıza ve geleceğe daha güzel bir miras bırakmak için geçmişte yaşanan tüm olumsuzları unutup, yeni bir sayfa açtık. Bu zorlu, zevkli ve samimiyet kokan görev için kollarımızı sıvadık. Önce büyüklerimizin ellerini öptük, dertleştik, dinledik ve izin istedik. Şimdi çalışmaya başladık. Özenle, saygıyla, sevgiyle ve şefkatle muhtar adayı olmaya karar verdim” şeklinde kendini tanıttı.


“MAHALLEMİZ GÜZEL BİR VİTRİN OLMALI”


Mahallenin, gözüne çarpan eksiklerine ve sorunlarına değinen Kaplan, “Benim mahallemde 4-5 tane deremiz var. Halkın en çok istediği o derelerin temiz olması, çöplerin temizliğinin daha düzenli yapılması, çocuk parklarımızın daha çok olması ve dışarı akan gider suları mahallelinin en büyük şikayeti. ‘Birisi bunları görüp de niye derleyip, toparlamıyor’ şeklinde şikayetler oluyor. Ben kadın olduğum için bunları daha iyi anladım. Daha iyi çözümler bulabileceğimizi düşünüyorum. O yüzden bu yola çıktım. Mahalleliyle kurumlar arasında daha iyi iletişime geçebilirim” diye konuştu.


Mahalle için gerçekleştireceği projelerini açıklayan Kaplan, “Benim mahallemizle ilgili çok büyük projelerim yok. Kalkıp da ‘Orta Mahalle’ye teleferik yaparım’ diyemem. Ama ilk önce benim mahallem daha güzel bir vitrin olmalı. En azından vatandaş çıktığı zaman ‘Kötü kokudan şu yoldan geçemedim’ dememeli ya da çöplerden rahatsız olup şikayet etmemeliler. Mesela derelerimizden kış olduğu için çok şikayetimiz yok. Çünkü sular geçiyor ve hava soğuk olduğundan kötü koku gelmiyor. Onun için dereleri temiz tutsak ya da etraflarına çiçekler diksek su açısından da sıkıntı çekmeyiz, Koçarlımızın toprağı zaten elverişli. İnsanlar benim mahallemden geçerken çirkin bir görüntüyle karşılaşmamalı. Bunu da ister büyükşehirle, ister belediyeyle, ister kaymakamlıkla her türlü iletişime geçip yapabileceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


“MAHALLEMİZİN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİ OLALIM”


Mahalleye dışarıdan gelip görenlerde, mahallenin iyi bir izlenim bırakmasını çok önemsediğini belirten Kaplan, “Buradaki evler küçük ve uygun fiyatlı olduğu için üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği evler Orta Mahalle’de. Öğrenciler de evlerine bir arkadaşlarını davet ettiğinde yolda gelirken çirkin bir görüntüyle karşılaşmalarını istemiyorum. Çok küçük, çok sıcak ve temiz bir mahalle olarak bilinsin istiyorum. ‘Kimse bu mahalleyle daha önce ilgilenmemiş, kimse mahallenin eksiklerini önemsememiş’ denilmesin mahalleme. Çünkü 20 yıldan beri bu mahalledeyim. ‘Mahallemizin sakini değil, sahibi olalım’ diyorum her zaman” şeklinde konuştu.


“KADINLAR EKSİKLİKLERİ DAHA İYİ GÖRÜR”


Bir kadın muhtar olarak daha farklı bir sorumluluk duygusuyla hareket edeceğini dile getiren Kaplan, “Yerel yönetimlerde kadınların daha fazla söz sahibi olmasından yanayım. Mahallemize bir kadın eli değerse hak ettiği kaliteli hizmeti alacağına inanıyorum. Bunu da gözlemleyerek orta mahallemizin muhtar adayı olmaya karar verdim. Nasıl ki; bir kadın kendi evinde eksiklerini, gediklerini daha iyi görebiliyorsa ben de mahallemin eksiklerini ve kirliliklerini görebilirim. Kadınlar siyasette ve yöneticilikte daha çok ön planda olmalı. Çünkü kadınlar daha hızlı düşünebilen, daha iyi kararlar verebilen karakterde diye düşünüyorum. Bir kadın eksiği daha çabuk görür ve eksiğe müdahale eder. Bu mahallede kadınların birbiriyle ilişkisi daha sıcak. Telefonlarla randevu alıp gidilen değil, ‘Komşum, ben bugün sana geleceğim’ diyerek birbirlerini ziyaret eden insanlarız. Kadınların birbiriyle ilişkisi daha samimi oluyor. Zaten mahallede kadın seçmenlerin sayısı daha fazla görünüyor, bana destek olma açısında avantajı olacağını ve onlarla hep birlikte olunca daha güzel olacağını düşünüyorum. Rakiplerimle birlikte kardeşlik ve huzur çerçevesi içerisinde güzel bir seçim geçireceğimize inanıyorum. Kazanmak elbette önemli ama siyasette ve yerel yönetimlerde kadınları görmek ve onlardan biri olmak daha önemli” diye konuştu.


Ailesinden, muhtar olma konusunda çok destek gördüğünü aktaran Kaplan, “Eşim muhtar adayı olmamı her zaman destekledi. Hatta ilk önce eşim istedi muhtar adayı olmamı. Bunu yapabileceğime inandığını söyledi. Daha aktif olabileceğimi düşündü. Mahallenin de uzun zamandır içinde olduğum için bunu başarabileceğimi söyledi. Eşimin gerçekten çok büyük desteği var. O bana inanarak bunu söylediği için ben de inanarak bu yola çıktım” dedi.

 








 




 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.