Minik öğrencilerden defile

EĞITIM Haber Girişi : 05 Haziran 2018 13:42
Minik öğrencilerden defile
Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğretmenleri Dünyamıza Sahip Çıkalım etkinliği düzenledi.

Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğretmenleri Dünyamıza Sahip Çıkalım etkinliği düzenledi. Öğrenciler tarafından Cumhuriyet  meydanında gerçekleştirilen şapka defilesi büyük ilgi topladı.

Tıkla

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile, 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerinin  katıldığı “Dünyamıza Sahip Çıkalım!(Let’s Take Our World!)” e-twinning etkinliği, ülkemizde ve  dünyanın çeşitli ülkelerinde eşzamanlı olarak yürütüldü.

Portekiz,Polonya, Romanya, İspanya, İtalya, Ukrayna ve Arnavutluk’un, Ülkemizden; Manisa, Zonguldak, Adapazarı, Adana, İzmir, Eskişehir ve Mersin’in katıldığı etkinlikte; öğrenciler artık materyallerden tasarladıkları şapkaların defilesinde modellik yaparak geri dönüşüme ve çevre sağlığını tehdit eden sorunlara dikkat çektiler.

Cumhuriyet  meydanında gerçekleştirilen şapka defilesi büyük ilgi topladı. Defilenin sonunda dünyanın ekolojik problemlerinden bahseden pankartlarla yapılan yürüyüş meydandan okula kadar devam etti. Yürüyüş esnasında seyircilere geri dönüşüme destek olmak için küçük önerilerin yazıldığı broşürler dağıtıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan Mülkiye  Güngör “Geleceğimize temiz bir çevre bırakmak için görev ve sorumluluğumuzun farkındayız. Çocuklarımız da bu bilinci oluşturmak ve çevrede bir farkındalık yaratmak amacıyla planladığımız etkinliğin ülkemizde ve dünyada farklı okullarla birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu taşıyoruz. Yeşilin özünde, doğanın kalbinde, geleceğin içinde her zaman imza bırakmak dedi.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.