Mezarlıklar ve Camilerde Bayram Temizliği Yapıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Haziran 2019 11:33
Mezarlıklar ve Camilerde Bayram Temizliği Yapıldı
Koçarlı Belediyesi tarafından ilçede bulunan bakımsız mezarlıkların ve ilçedeki camilerin bayram öncesi temizliği ve bakımı yapıldı.

Koçarlı Belediyesi tarafından ilçede bulunan bakımsız mezarlıkların ve ilçedeki camilerin bayram öncesi temizliği ve bakımı yapıldı.

Tıkla

Koçarlı’da bazı mahallelerde bulunan mezarlıklar, üstünde biten uzun ve yabani otlar yüzünden çok bakımsız görünüyordu. Oldukça kötü bir manzaraya sebep olan otlar, mezarlıklarda adeta kaderine terk edilmiş bir görünüme sebep oluyordu.

Çalışmalar kapsamında ilçedeki mahalle mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın talimatıyla kurulan temizlik ekibi tarafından, ilçedeki mahallelerde bulunan mezarlıkları temizlendi. Belediye tarafından kurulan ekip, hemen hemen tüm ilçedeki mahalle mezarlıklarını dolaşarak tek tek gerekli temizliğini yaptı.

MEZARLIKLARDAKİ OTLAR İLAÇLANIYOR

Çalışmalarda mezarlık alanlarının temiz ve düzenli tutulması hedeflenirken, mezarlıklar içerisinde yetişen her türlü yabani bitki ve otlar temizleniyor. Mezarlıklara zarar veren ağaçlarda yapılan budama çalışmalarının yanı sıra üzeri kapanma tehlikesi olan birçok mezar, bu süreçte temizlenerek görünür hale getirildi.

Mezarlıkların üzerinde bulunan yabani otların temizliğini yapan ekip uzunluğu çok fazla olan otları keserek, mezarlıkların daha bakımlı ve temiz bir görünüm kazanmasını sağladı. Yabani otlardan arınan mezarlıklar böylece bayram öncesi daha iyi bir görüntüye kavuştu.

CAMİLERDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Belediye ekipleri ilçedeki mezarlıkların yanı sıra ilçede bulunan camilerin de bayram öncesi temizliğini yaptı. Camilerin temizliğini ekip olarak gerçekleştirerek halı yıkama işlemini de yapan belediye görevlileri, temizledikleri camileri de daha bakımlı hale getirdi.

Kurduğu temizlik ekipleriyle ilçedeki camilerin ve mezarlıkların bakımının yapılmasını sağlayan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Belediyemiz bünyesinde aldığımız özel makineler ve oluşturduğumuz ekip ile ilçemizde bulunan camilerde halı yıkama, dip köşe temizlik, toz alma, abdesthane temizlikleri gerçekleştiriyoruz. Mezarlıklarımızın da ekiplerimiz tarafından gerekli temizlik ve ilaçlama çalışmları yapılıyor. Bu ay başlayan çalışmalarımız bundan sonra düzenli aralıklarla devam edecektir” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MEMNUN OLDU

Mezarlıkları ve camileri temizleyen belediye ekipleri, "Ebediyete intikal eden yakınlarımızın mezarlarını ziyaret etmek, onlara dua ve niyazda bulunmak hem kültürümüzün hem de inancımızın bir gereğidir. Bu nedenle mezarlıklarımızın temiz ve düzenli olmasının ayrı bir önemi var" dedi.

Çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise mezarlıklarda ilk kez böylesine geniş çaplı bir temizlik yapıldığına şahit olduklarını belirtti. Vatandaşlar camilerin de temizlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.