Mevlid-i Nebi Haftası’nda aile vurgusu yapıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Kasım 2019 10:37
Mevlid-i Nebi Haftası’nda aile vurgusu yapıldı
Hz. Peygamber’in Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası Koçarlı’da da “Peygamberimiz ve Aile” temalı programla kutlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu sene için belirlediği ve yoğunlukla bahsedildiği “Hz. Peygamber ve Aile” temalı Mevlid’i Nebi Haftası Koçarlı Ragıp As Parkı Düğün Salonu’nda kutlandı. 

Tıkla


Koçarlı Ragıp As Parkı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Arifcan Azizo, Koçarlı İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, daire amirleri, muhtarlar, okul müdürleri ve Koçarlı halkı katıldı.


AİLENİN ÖNEMİNİ ANLATTI


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kızılcabölük Cami İmam Hatibi Atıf Çelebi’nin Kur’an Tilaveti ile devam etti. Koçarlı İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci’nin açılış konuşmasını yapmasının ardından aile temalı sinevizyon gösterildi. 80. Yıl Anaokulu öğrencilerinin ilahi gösterisi izleyenler tarafından büyük ilgiyle izlendi ve alkış topladı.


Sonrasında Hz. Peygamber’in aile kavramına verdiği önemi ve tutumundan örnekler veren İl Müftüsü Ercan Aksu, ailenin önemine vurgu yaparak konferansını sundu.  


“MEVLİD-İ NEBİ İNSANLIĞIN YENİDEN DOĞUŞU”


Açılış konuşmasında Hz. Muhammed’in doğumunu ifade eden Mevlid-i Nebi'nin Müslümanların gönül dünyasında özel bir yeri olduğuna vurgu yapan İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, “Mevlid-i Nebi; Hz. Peygamberin şahsında insanlığın yeniden doğuşunu ve zulmün karanlıklarından aydınlığa ve huzura kavuşmayı ifade eder. Hz. Peygamber zulmün, cehaletin ve her türlü kötülüğün kol gezdiği bir toplumdan, ‘asr-ı saadet’ dediğimiz ilmin yaygınlaştığı, adaletin tesis edildiği, her türlü zulmün ortadan kaldırıldığı, insan hak ve hürriyetinin korunduğu, İslam medeniyetinin temellerini oluşturan ‘huzur toplumunu’ inşa etmiştir. Hepimiz biliyoruz ki Hz. Peygamberin çağrısı ve daveti son Peygamber olması münasebetiyle evrenseldir, kıyamete kadar geçerliliğini koruyacaktır” dedi.


İslam dünyasının ve tüm insanlığın içinde bulunduğu sıkıntıların Hz. Peygamberi anlamaktan, yapmış olduğu ilahi çağrıya uymaktan, sünneti seniyyesini yaşamaktan uzaklaşıldığını gösterdiğini ifade eden Müjdeci, “Diyanet işleri Başkanlığımız yapmış olduğu çalışmalarla Hz. Peygamberin getirdiği ilahi mesajın insanlığa ulaştırılması için çaba sarf etmektedir.


Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası ana teması olarak ‘Hz. Peygamber ve aile’ konusunu belirlemiştir. Bizler aile yapımızın korunması; aile huzurunun temin edilmesi; milletimiz memleketimiz için hayırlı nesillerin yetiştirilmesi noktasında küçük bir katkı sağlayabilirsek kendimizi bahtiyar hissederiz” ifadelerini kullandı.


Programın sonunda Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu’ya çiçek takdim ederek katılımı ve konuşması için kendisine teşekkürlerini iletti.




















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.