Maske takarak lösemiye dikkat çektiler

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2019 12:01
Maske takarak lösemiye dikkat çektiler
Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda lösemiye dikkat çekmek için farkındalık etkinliği gerçekleştirdiler.

Cumhuriyet Ortaokulu 6/B Sınıfı öğrencileri sınıf rehber öğretmenleri Burcu Çağıl ile birlikte Lösemili Çocuklar Haftası’nda lösemili çocuklar için maske takarak farkındalık etkinliği gerçekleştirdiler.

Tıkla


4 Kasım Pazartesi günü okul başlamadan, İstiklal Marşı söylemek için sıraya geçen öğrenciler, Lösemili Çocuklar Haftasına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için ellerinde pankartlar ve yüzlerinde maskelerle sıraya geçti. Etkinliğe katılan öğrenciler örnek davranış göstererek diğer öğrenci ve öğretmenleri lösemi hastalığı ve LÖSEV ile ilgili bilgilendirdi.


LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK TOPLAYIP MEKTUP YAZDILAR


6/B sınıfı olarak lösemili arkadaşlarıyla paylaşmak için evlerindeki oyuncakları toplayan öğrenciler aynı zamanda lösemili arkadaşlarına ulaştırmak üzere onlara mektup yazdı. Öğrenciler yeterli miktarda oyuncak topladıklarında öğretmenleri eşliğinde Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Onkoloji servisinde tedavi gören lösemili çocuklara ulaştıracaklar.   


“ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM”


Lösemiye dikkat çeken 6/B sınıfı rehber öğretmeni Çağıl, “Öğrencilerimizle lösemi ve lösemi hastalarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hafta başında ders başlamadan maske takarak dikkat çektik. Öğrencilerimiz lösemili çocuklara destek olduklarını göstermek amaçlı mektup yazdı ve oyuncaklarını topladı. Sonra onları hep birlikte hastanede tedavi gören lösemili çocuklara götüreceğiz. Öğrencilerimizi bu duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. Ayrıca bütün lösemi hastalarına da acil şifalar diliyorum. Bu hastalık herkesin başına gelebilir, herkes lösemi hastası olabilir. Bunun için herkesi ilik nakline davet ediyorum” ifadelerini kullandı.














 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.