reklam alanı 728x90
20 Eylül 2019 Cuma
Anasayfa > GÜNDEM > Mangal ve semaver sezonu açıldı

Mangal ve semaver sezonu açıldı

10.06.2019 10:11 12 14 16 18 yazdır
Havaların ısınması ile Türk insanının çoluk çocuk ailece vazgeçilmezleri arasında bulunan mangal sezonu da açıldı.
Mangal ve semaver sezonu açıldı

Sahiller, orman içi piknik alanları hafta sonları dolup taşarken, mangalcıların yoğun talep gösterdiği mangallar görücüye çıktı.


 Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte mangal ve semaverler satışa çıktı.  Koçarlıda mangal ve semaver gibi birçok ürün satışı yapan Yıldız Ticaret sahibi Mutlu Yıldız, havaların ısınmaya başlamasıyla piknik sezonun açıldığını mangal ve semaverler satışlarına başladıklarını söyledi. 


HAVALAR ISINDI MANGAL VE SEMAVER SATIŞLARI BAŞLADI


Yıldız Ticaret sahibi Mutlu Yıldız “Biz sobacılar olarak kışın genellikle çeşitli soba ve soba borusu ve aksesuarlarının satışını yapıyoruz.  Yaz sezonunda da soba satışı olmaması nedeniyle çeşitli mangallar ve semaverleri piknikçilere satışını yapıyoruz. Ayrıca mangal ve semaverin yanında mangal malzemeleri satışı da yapıyoruz.  Piknikçiler bütçelerine göre mangal ve semaver çeşitlerini tercih ediyor” dedi.


SATIŞLAR ARTMAYA BAŞLADI


Mutlu Yıldız ayrıca “ Her bütçeye uygun olan mangal ve semaver çeşitlerinin satışını yapıyoruz. Ancak ucuz olanların yanında çok kaliteli olanlarda var uzun yıllar kullanmayı tercih edenler bunları talep ediyor tabi ki bunun gibi ürünlere talep ucuz olan ürünlere göre az oluyor. Temennimiz bu yıl yaz mevsiminin uzun sürmesi ve beklenen mangal ve semaver satışını yapma düşüncesindeyiz.  İnşallah bu yıl beklentilerimiz ve tahminlerimiz tutarda durgun geçen kış sezonunu yaz mevsiminde yapacağımız mangal ve semaver satışlarıyla telafi ederiz diye düşünüyoruz”.dedi.  


30 İLE 300 LİRAYA KADAR MANGAL VE SEMAVER VAR


Yıldız Ticaret sahibi Mutlu Yıldız, mangalların 30 TL ile 300 TL arasında fiyatlarla satıldığını, semaverlerin de 45 TL ile 100 TL fiyatlar ile satıldığını ifade ederek  kalitesine ve ebatına  göre satışa sunulduğunu, mangal malzemelerinin kalitesine göre fiyatlarının  değiştiğini belirtti.


SAĞLIKLI MANGAL YAPMANIN PÜF NOKTALARI


Yaz aylarında ailece piknik yapmayı herkes çok sever. Türk milletinin vazgeçilmezlerinden biri de piknikte mangal yapmaktır. Sağlıklı mangal yapmanın püf noktalarını ve mangalla ilgili diğer merak edilen konuları sizler için araştırdık.


Sağlıklı mangal yapmanın yolları


Sağlıklı mangal için pişirme yönteminden önce et ve et ürünlerini, özellikle de kırmızı eti azaltıp, sebze seçimine ağırlık vermelisiniz. Mangalda patlıcan, kuru soğan, patates, yeşilbiber gibi sebzeleri közleyin ve tabağınıza daha çok bunlardan koymaya çalışın.


Et ve et ürünlerini uzun süreli mangal üzerinde pişirmek kanserojen maddelerin çıkmasına sebebiyet verdiği için, mangaldan önce biraz pişirmek bu riski azaltacaktır. Örneğin 5 dakika fırında pişirmek gibi.


Küçük parçalı etler daha çabuk pişer, bu nedenle pişirme süresini azaltmak için küçük parçalı ürünler tercih edilmelidir.


Kömürün iyice kor haline gelmesine özen gösterin; etle kömür arasındaki mesafeyi mümkün olduğu kadar uzak tutun. 15 cm’lik bir mesafe yeterli olacaktır. Kömür iyice kor haline geldikten sonra pişirme işlemine başlanmalı ve et ile ısı kaynağı arasında belirli bir mesafe bırakılmalıdır. Böylece etin yavaş yavaş pişmesi sağlanmalıdır.


Mangalınızı yağlamak zararlı maddelerin ete yapışmasını engelleyecektir. Mangalı kullandıktan sonra iyice temizlemek, mangala yapışmış zararlı maddelerin sonraki seferde gıdalarınıza yapışmasını engeller.


Mangal yaparken en sık yapılan hatalar


Mangal yaparken en sık yapılan hatalar pişirilecek et seçimi ve yöntemden kaynaklanıyor. Eti yağlı şeçmek ve ateşe çok yakın yerleştirmek en büyük iki mangal hatası. Türk halkı mangal yapmaya çok düşkün olduğundan seçilecek en iyi korunma yöntemi tabii ki tamamen vazgeçmek değil ancak mangal sıklığını azaltmaktır.


Mangal etinin yanında tüketebileceğiniz sağlıklı yiyecekler


Etin yanında C vitamini açısından zengin taze sıkılmış portakal suyu ve bol maydanoz salatası yiyebilirsiniz. Antikanserojen maddeleri içeren (likopen, polifenol, isoflovanoid, allium gibi bileşikler) sebze ve meyveler tüketilerek mangalın zararlı etkilerine karşı dengeleme yapılabilir.


Dumanın mangaldaki etlere zararı


Duman, kanserojen etki yaptığı için besinin yağı ve suyunun ateşe düşmesini, dolayısıyla duman oluşturmasını engellemek gerekir. Yağsız etlerden daha az yağ damlayacağı için daha az duman oluşur. Bu nedenle pişirilecek etleri seçerken daha az yağlı etleri tercih etmek gerekir.











ihh 468x60
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri